Pobeda bujanovačke škole na Eko kvizu u Vranju FOTO/VIDEO

Bujanovačka Srednja stručna škola Sveti Sava osvojila je prvo mesto u Eko-kvizu koji je održan u utorak u Vranju.

Drugo mesto pripalo je Tehničkoj školi u Vranju, a treća je vranjska Poljoprivredno-veterinarska škola Stevan Sinđelić.

Ovogodišnji Eko-kviz organizovan je pod sloganom "Znanjem čuvamo planetu".

Kviz se sastojao od pet zanimljivih igara u kojima su takmičari imali mogućnost da iskažu svoje znanje i buđenjem takmičarskog duha probude i svoju svest o ekologiji i važnosti očuvanja životne zajednice.

Kao pozitivan primer i uzor svojim vršnjacima, ali i sugrađanima učestvovanjem u ovom kvizu bile su ekipe pet srednjih stručnih škola i gimnazija koje su se takmičile u dve grupe.

Takmičenje je bilo podeljeno na dva nivoa: selekciju i finale.

Selekcija koja je organizovana u dva termina, u okviru kojih su se takmičile dve grupe sa po tri ekipe predstavnice svojih škola, održana je 23. aprila.

Tada ekipe Gimnazije Bora Stanković u Vranju i Poljoprivredno-šumarske škole Josif Pančić u Surdulici zbog nedovoljnog broja poena nisu uspele da se plasiraju u dalji tok takmičenja.

Regularnost takmičenja pratio je tročlani stručni žiri u kome su bili Miroslav Nikolić, predstavnik grada i predsednik žirija, profesorka biologije Indira Stanković i Emilija Stojmenović, koordinatorka udruženja „Naš svet, naša pravila“.

To udruženje drugu godinu zaredom organizuje ovaj kviz za srednjoškolce sa ciljem edukacije i kulturne emancipacije sugrađana o važnosti očuvanja ekologije i zaštite životne sredine.

- Naše udruženje planira da Eko-kviz proširi na Republički nivo i težimo ka tome da se do 2021. godine nađe na zvaničnom kalendaru Ministarstva prosvete, jer smatramo da ovaj projekat može da napreduje zbog sve veće zainteresovanosti, kako mladih tako i svih ostalih građana - rekla je za Vranje News profesorka Gordana Stanković.

- Preduzeće Komrad učestvuje u edukaciji stanovništva, posebno mlađe generacije i uključeni smo u akcije kao što je ovaj ekološki kviz.

Uradili smo promotivne flajere koji su podeljeni učesnicima i pozivam osnovce i srednjoškolce da posete našu službu Gradskog zelenila i upoznaju se sa radom JKP Komrad - rekla je Nela Cvetković, izvršna direktorka ovog preduzeća.

Najnovije vesti