Požari oko Vranja ugašeni, evo posledica u ataru sela Vrtogoš (FOTO, VIDEO)

Prema nezvaničnim informacijama iz krugova bliskih Štabu za vanredne situacije u Vranju požar koji je proteklih dana zahvatio šire područje grada Vranja, posebno pojedine delove atara sela Vrtogoš, Dubnica i Soderce je lokalizovan, potom i ugašen.

Od zvaničnih lica, portal Vranje News dobio je obaveštenje da će se Štab o situaciji zvanično izjasniti u najskorije vreme, kada će biti poznati podaci o šteti i zahvaćenim površinama.

Za svaki slučaj jedan helikopter u sredu je nadletao ovo područje radi izviđanja situacije i praćenja stanja na terenu.

Nelokalizovanih i neugašenih požara još ima na području Bujanovca i Preševa, saznaje naš portal.

Kako saznajemo, situacija na području Vranja se prati i pod budnim je okom određenih službi jer postoje sumnje da su požari na pojedinim mestima podmetnuti.

Portal Vranje News došao je do fotografija delova izgorelih šuma u okolini Vrtogoša, prema vojnom strelištu, pa u foto materijalu možete pogledati kakve je posledice ostavila vatrena stihija.

POŽARI U VELIKOM TRNOVCU

Požari na nekoliko novih lokacija planuli su u utorak oko Velikog Trnovca, a portal Bujanovačke, pozivajući se na informacije od meštana, objavio je da je buknulo ispod rudnika, bliže samom selu. Šuma je gorela na dve lokacije. U utorak su meštani sa terena javljali i o požaru između Velikog Trnovca i Turije, kao i da gori oko Lučana i Dobrosina. U ponedeljak uveče Veliki Trnovac bio je obavijen gustim dimom, ali je taj požar lokalizovan. Mesna zajednica Veliki Trnovac organizovala je akciju gašenja. Rahim Salihi, šef kabineta predsednika SO Bujanovac, izjavio je da je vatra pretila da krene prema prvim kućama u selu, ali je taj požar lokalizovan, te da je "sa linije požara prema selu uklonjeno sve što je zapaljivo", kao i da je "napravljen odbrambeni bedem". Meštani su, kako javlja portal BUjanovačke, uvereni da neko namerno podmeće požare.

Najnovije vesti