Požari na jugu lokalizovani, pripravnost na terenu

Vranje/Beograd - Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da na Staroj planini nema aktivnog požara, kao i da su požari u Pčinjskom okrugu lokalizovani.

On je naglasio da su vatrogasci-spasioci, pripadnici Žandarmerije i meštani odradili veliki posao i dodao da će se dežurstva pripadnika Sektora za vanredne situacije nastaviti i narednih dana.

Marić je dodao da na teritoriji Bosilegrada, Trgovišta i širem obodu Vranja nema aktivnih požara, da su oni lokalizovani, te da će se u narednim danima i na tom području nastaviti dežurstva.

Načelnik Sektora za vanredne situacije pohvalio je pripadnike vatrogasno-spasilačkih jedinca iz više gradova Srbije koji su gasili požar na Staroj planini i Pčinjskom okrugu, kao i pripadnike Žandarmerije i meštane.

Marić se zahvalio i pripadnicima Vojske Srbije koji su učestvovali u akciji gašenja požara u Trgovištu istakavši da su oni, kao i uvek tu da pomognu kada je potrebno.

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je na vanrednoj konferenciji za medije da su svi požari u Pčinjskom okrugu lokalizovani.

- Što se tiče požara u Pčinjskom okrugu, svi su lokalizovani i radi se na dogašivanju na nekoliko lokacija - rekao je ministar.

Najnovije vesti