Požar u Preševu pod kontrolom

Vranje - Nedžmin Ahmedi, iz Štaba za vanredne situacije u Preševu, potvrdio je da se požar na području ove opštine brzo proširio, zbog čega je na delu teritorije proglašena vanredna situacija.

Ali, kako je rekao, u ovom trenutku ne postoji bojazan da je stanovništvo ugroženo.

Istakao je i da brojne ekipe vatrogasaca ne samo iz Pčinjskog okruga, već i iz Leskovca, Niša i Prokuplja biju bitku sa vatrom, a da ukoliko ne uspeju da ugase požar vatra će se gasiti iz vazduha.

On je kazao da niko nije evakuisan i da je požar daleko od mesta gde ljudi žive, u blizini su samo stari i napušteni objekti.

Stanovnici ovog dela Preševa rekli su da je reč o zastrašujućem prizoru, jer gori velika borova šuma i čini se da se vatra brzo širi.

Požar je vidljiv i sa autoputa i graničnog prelaza Preševo, a po automobilima koji prolaze tuda pada pepeo.

Vatra koja je zahvatila veću površinu i gusti dim vidljivi su sa autoputa i graničnog prelaza Preševo.

Ugrožene su životinje.

Tu je poznato izletište Preševljana.

Koordinaciono telo je u stalnom kontaktu sa MUP-om.

MUP: Radi se na lokalizaciji požara

Iz MUP-a Srbije potvrđeno je da su pripadnici vatrogasno-spasilačkih ekipa na terenu i da se radi na lokalizaciji požara koji je prema njihovim rečima izbio u petak oko podneva između sela Rajince i Crnotince i koji je zahvatio nisku travu, rastinje i šumu. Na terenu je 25 vatrogasaca spasilaca, sa deset vozila, u gašenju požara učestvuju i radnici komunalnog preduzeća Moravica, kao i građani.

Podsećanja radi, u atarima sela Crnotince, Rajince, Gornja i Donja Šušaja kod Preševa je tokom popodneva u petak izbio je požar koji je zahvatio 50 hektara borove šume.

U blizini su stari naseljeni objekti, ali stanovništvo nije ugroženo, potvrđeno je RTS-u u Službi za vanredne situacije u opštini Preševo.

Opština se obratila Štabu za vanredne situacije Pčinjskog okruga tražeći avione da pomognu u gašenju požara, pošto vatrogasci ne uspevaju da se izbore sa vatrom.

Najnovije vesti