Poštanska štedionica od subote isplaćuje po 100 evra penzionerima

U subotu ujutro u Vranju i širom Srbije počela je isplata jednokratne novčane pomoći od 100 evra za oko 950.000 penzionera, odnosno za penzionere koji imaju tekući račun u Banci Poštanska štedionica i onima koji penziju primaju na kućnu adresu, kao i onima kojima je otvoren namenski račun u toj banci.

Prethodno je u petak isplaćena ova jednokratna pomoć za oko 100.000 penzionera, koji su tog istog dana mogli i da raspolažu novcem, navedeno je u saopštenju Ministarstva finansija.

- U subotu, u filijalama Poštanske štedionice penzioneri mogu da podignu svojih 100 evra jednokratne pomoći, odnosno u dinarskoj protivrednosti, reč je o 11.759,40 dinara, koju im je uplatila država.

Penzionerima koji penziju primaju na kućnu adresu, odnosno koji nemaju tekući račun u Banci, Banka Poštanska štedionica otvorila je poseban namenski račun za uplatu jednokratne pomoći.

Novac će moći da podignu u svih 185 ekspozitura Banke Poštanska štedionica, kao i na šalterima pošta - navedeno je iz Ministarstva finansija.

Na kućnu adresu penzije prima ukupno 305.200 penzionera.

Iz Ministarstva finansija je rečeno da će sve ekspoziture banke Poštanska štedionica u subotu raditi sa izmenjenim, produženim radnim vremenom od 8 do 18 časova.

U Ministarstvu finansija kažu da će nakon penzionera 100 evra biti uplaćeno na račune primalaca socijalne pomoći, a zatim i na račune građana koji su se prijavili onlajn ili preko kol centra 0800 101 100.

Onlajn prijavljivanje za pomoć od 100 evra putem sajta Uprave za trezor moguće je od 13. maja.

Najnovije vesti