Pošli na odmor sa skoro 400.000 evra, pali na granici FOTO

Čak 373.000 evra zaplenili su carinici na granici u jednom "rendž roveru" francuskih registarskih oznaka, saopšteno je iz Uprave carina.

Veliki devizni prekršaj otkriven je na izlazu graničnog prelaza Gradina kada su carinici, u saradnji sa policijom, u jednom džipu za kontrolu izdvojili bračni par francuskih državljana turske nacionalnosti, koji se sa troje maloletne dece uputio na odmor u domovinu.

- Novac je otkriven u vozilu kojim je upravljao 38-godišnji vozač na putovanju iz Francuske ka Turskoj.

Kada je automobil izdvojen za selektivan pregled, supružnici su izjavili da nemaju ništa da prijave i da sa sobom nose ukupno 10.000 evra.

Carinici su ubrzo otkrili da se u koferima sa ličnim prtljagom koji se nalazio u prtljažniku i krovnom boksu kriju kese pune neprijavljenih deviza - navode iz Carine.

Svakom članu ove petočlane porodice vraćeno je po 10.000 evra, što je dozvoljeni limit koji ne mora da se prijavljuje prilikom prelaska granice.

- Oko 323.000 privremeno je zadržano do okončanja prekršajnog postupka koji će se voditi po hitnoj proceduri, jer su u pitanju strani državljani - navodi se u carinskom saopštenju.

Najnovije vesti