Pošli na Kosovo sa snajperskom opremom, zaustavljeni na granici

Vranje - Carinici su u saradnji sa policijom na granici otkrili i sprečili pokušaj krijumčarenja delova snajperskog naoružanja - optički i laserski nišani, taktičke led lampe i termovizijsku kameru - saopšteno je iz Uprave carina.

Na ulazu u zemlju na prelazu Batrovci ka Hrvatskoj zaustavljen je i za detaljan pregled izdvojen BMW u kome su se nalazila trojica muškaraca - po jedan državljanin Belgije i Albanije, te jedan Albanac sa Kosova.

- Na pitanje šta imaju da prijave carinskoj kontroli 42-godišnji vozač je u ime svih odgovorio da nemaju ništa osim ličnog prtljaga.

Dodao je da putuju na teritoriju AP Kosovo i Metohija jer su mu navodno, kao vlasniku privatne firme u Belgiji, potrebni radnici, rekavši da su i dvojica njegovih saputnika zaposleni kod njega.

Detaljnom kontrolom u putnim torbama i koferima koji su se nalazili u prtljažniku među garderobom su pronađena dva optička nišana marke "Hawke Endurance 30WA", jedan laserski nišan marke "ND3 SubZero", dve taktičke led lampe "Warrior Turbo Kit Olight" i jedna termovizijska kamera "Xeye E3 Pro".

Protiv vozača automobila, državljanina Belgije i jednog od njegovih saputnika sa terotorije AP KiM, koji su se prijavili kao vlasnici neprijavljenih delova naoružanja, pokrenuti su prekršajni postupci pred nadležnim sudom - navodi se u saopštenju Carine.

Najnovije vesti