Pošao na Kosovo sa 47.000 neprijavljenih evra

Jedan gastarbajter na privremenom radu u Nemačkoj zaputio se automobilom na Kosovo i Metohiju i hteo da preko granice prenese 47.000 neprijavljenih evra, ali je u tome osujećen od carinskih organa, saopštila je Uprava carina.

Sve se desilo na graničnom prelazu Horgoš, a novčanice su bile sakrivene u servisnoj knjižici koja je pronađena u prtljažniku jednog automobila.

- Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu stigao "mercedes" nemačkih registarskih oznaka, kojim je iz Nemačke gde živi ka južnoj srpskoj pokrajini putovao 58-godišnji vozač, u društvu dve godine mlađeg brata.

Na pitanje carinskih službenika koliko novca nose sa sobom, vozač, koji se navodno bavi prodajom automobila, i suvozač, građevinski radnik iz Kosovske Mitrovice, odgovorili su da imaju nešto manje od 10.000 po osobi.

Ipak, pregled automobila je u potpunosti demantovao njihove reči, kada su carinici uočili torbicu za dokumentaciju vozila na neuobičajenom mestu - u gepeku, među prtljagom putnika, i među listovima servisne knjižice pronašli 50.000 evra.

To, međutim, nije bilo sve, jer je i u rancu, koji se takođe nalazio u prtljažniku, otkriveno još 10.000 evra upakovanih u plastičnu fasciklu sa dokumentacijom vozača.

Nakon što su pronašli neprijavljeni novac u automobilu, carinici su pregledali i putnike, i tom prilikom u džepovima pantalona vozača pronašli 4.000 evra, dok je suvozač kod sebe imao 3.000 - navode iz Carine.

Putnicima je vraćeno po 10.000 evra, koliko je dozvoljeno preneti preko granice bez prijavljivanja, dok je preostalih 47.000 zadržano do okončanja postupka protiv vozača.

Najnovije vesti