Počinju pregovori o otvaranju prelaza Miratovac - Lojane

Vlada Severne Makedonija odlučila je da počne pregovore sa Vladom Srbije o otvaranju novog graničnog prelaza Lojane-Miratovac, javlja Beta.

Kako se navodi u saopštenju sa sednice vlade u Skoplju "odobren je postupak za pregovore za potpisivanje sporazuma Vlade Severne Makedonije i Vlade Srbije za otvaranje novog Graničnog prelaza Lojane-Miratovac".

O uspostavljanju tog novog graničnog prelaza prošle sedmice su u Skoplju razgovarali vicepremijer Severne Makedonije za evropska pitanja Bujar Osmani i državni skretar Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Milosav Miličković, koji je i predsednik Komisije za granične prelaze.

Osmani, koji je i koordinator projekta "Granični prelaz – Lojane-Miratovac", tada je rekao da je u finalnoj fazi obezbeđivanje prvih 2,5 miliona evra donacije Norveške u okviru projekta UNOPS za taj projekat.

Na sastanku je bilo reči o "utvrđivanju dinamike i aktivnosti za otvaranje novog graničnog prelaza između Severne Makedonije i Srbije" kao i da "Lojane-Miratovac" bude međunarodni granični prelaz, umesto lokalni, što je ranije bilo predviđeno.

Najnovije vesti