Počinje plej of Super B lige: Rukometaši Vranja u sredu sa Metalcem

Rukometaši Vranja 1957 od srede 17. maja počeće takmičenje u plej of-u Super B lige Istok Zapad, utakmicama protiv kraljevačkog Metalca.

Prva će biti na programu u sredu od 19 sati, u Sportskoj hali u Vranju, a igraće se na dva dobijena meča (Vranjanci imaju prednost domaćeg terena).

Biće ovo nova prilika za vranjske rukometaše da, plasmanom u finale, probaju da se domognu elitnog takmičenja - Arkus Super lige.

Pred njima je realno težak zadatak.

Vranjanci jesu objektivno jači od Kraljevčana (pobedili su ih u oba meča u regularnom delu lige, s jeseni je bilo 28:23 u Vranju, a poslednji put u martu u Kraljevu sa 23:31) i može se očekivati da će kroz polufinale obezbediti mogućnost da igraju za Super ligu.

No, tamo će ih, gotovo je stoprocentno sigurno, dočekati ekipa Goč Merkura iz Vrnjačke Banje.

Goč će imati prednosti domaćeg terena, a uz to reč je o jedinoj ekipi koja u 22 kola ligaškog dela nije imala poraz, zabeleživši 21 pobedu i samo jedan nerešen rezultat.

S druge strane, Vranjanci su imali odnos pobeda i poraza 16:6.

Propozicije plej of-a

Takmičenje u plej of-u odvijaće se po kup sistemu, tako što će se u prvom polufinalu sastati prvoplasirana i četvrtoplasirana ekipa iz prvog dela prvenstva, a u drugom polufinalu drugoplasirana i trećeplasirana ekipa. Igraće se do dve pobede. Prvoimenovana ekipa je domaćin u prvoj i eventualno trećoj utakmici, a drugoimenovana u drugoj utakmici. Ukoliko se utakmica u regularnom delu završi bez pobednika, pristupa se izvođenju sedmeraca i skladu sa Međunarodnim pravilima rukometne igre, sve dok se ne dobije pobednik.

No, lopta je okrugla i, kako se u sportu kaže, igra se dok sudija ne odsvira kraj, pa ne treba unapred otpisivati vranjski tim, sve dok i promil šanse postoji.

Iz RK Vranje 1957 poručuju da u predstojećim iskušenjima očekuju podršku ljubitelja rukometa, koji su često u prošlosti znali da budu ključni u uspesima vranjskog kluba.

U drugom polufinalu, u sredu od 18 časova u Vrnjačkoj Banji, sastaće se domaći Goč Merkur i ekipa RK Loznice.

Goč je apsolutni favorit u toj utakmici.

Podsećanja radi, od ove sezone Propozicijama takmičenja najavljeno je da će se ekipe za prvaka liga (po jedna iz Super B lige Istok Zapad i Super B liga Sever Centar) i plasman u Arkus Super ligu boriti kroz plej of.

Sever Centar - plej of

Iz Super B lige Sever – Centar plasman u plej of izborile su ekipe Uba, Smedereva, subotičkog Spartaka i Crvenke. Prve polufinalne utakmice odigraće se u četvrtak 18. maja. Sastaće se Ub - Crvenka (19.30) i Smederevo - Spartak (20h).

Najnovije vesti