Počinje 31. Svetosavska nedelja u Vranju, ove godine onlajn programi

Tradicionalna kulturno–prosvetna i duhovna manifestacija Svetosavska nedelja u Vranju svečano će biti otvorena u četvrtak uveče obraćanjem gradonačelnika Slobodana Milenkovića i otvaranjem izložbe "Dvesta godina crkve Uspenija Presvete Bogorodice" u Sobini u galeriji Pozorišta Bora Stanković u Vranju.

Otvaranje je zakazano za 19 časova i to putem Fejsbuk stranice "Svetosavska nedelja 2021. Vranje", kako bi se izbegla veća okupljanja i ispoštovale mere Kriznog štaba Republike Srbije i grada Vranja, objašnjeno je iz Gradske uprave.

Na programu manifestacije u petak 22. januara od 19 sati, takođe na Fejsbuk stranici manifestacije, biće predstava "Princ se neće vratiti", a već narednog dana u 20 sati koncert vranjske grupe "Izvor".

Video susret književnika Aleksandre Jovanović, Stevana Miloševića i Nemanje Stojkovića Blekija sa publikom, pod nazivom "Razgovor s poezijom", biće priređen u nedelju 24. januara, takođe od 20 sati.

U ponedeljak 25. januara, programom pod nazivom "Svetlost Svetog Save", od 20 časova predstaviće se učenici OŠ Bora Stanković" u Tibuždu i polaznici Regionalnog centra za talente.

Kruna ove prestižne manifestacije, po tradiciji, biće Svetosavska duhovna akademija, 26. januara od 19 sati, kao i sveta liturgija i uručenje specijalnih priznanja "Sveti Sava" na Savindan.

Ove godine manifestacija će imati i svoju zvaničnu Fejsbuk stranicu, preko koje će biti emitovani sadržaji 31. "Svetosavske nedelje".

Najnovije vesti