Počeo godišnji remont Vlasinskih hidroelektrana, trajaće do 18. oktobra

Vranje - Godišnji redovni remont postrojenja u četiri Vlasinske hidroelektrane počeo je i trajaće do 18. oktobra.

Zbog toga će, kako se precizira, na području cele opštine Vladičin Han do kraja remonta važiti "poseban režim u vodosnadbevanju", javlja Han info.

Opštinsko veće u Vladičinom Hanu donelo je odluku po kojoj se uvode mere racionalizacije u potrošnji vode u vreme trajanja remonta na hidro sistemu Vlasinsinskih hidroelektrana, iz čijeg se sistema ova opština snadbeva vodom za piće.

Do kraja remonta ovom odlukom predviđene su restrikcije u snadbevanju vodom na području cele opštine, uključujući i seoske mesne zajednice.

Zabranjeno je polivanje bašti, pranje automobila i tepiha, dok ograničenje važi za preduzeća koje vodu koriste kao osnovni izvor svoje delatnosti (perionice automobila i tepiha).

Lokalno javno preduzeće Vodovod obavljaće stalni nadzor u potrošnji vode na teritoriji opštine.

U slučaju prekoračenja mera biće izricane kazne i pojačavane restriktivne mere, kako bi se obezbedilo dovoljno vode za domaćinstva i prioritetne ustanove u zdravstvu i obrazovanju.

U vreme trajanja remonta širi delovi opštine, pre svega seoske mesne zajednice bez napajanja vodom ostajaće od 12 sati u podne do 22 sata uveče.

Ukoliko dođe do većih nestašica vode, žiteljima samog grada i seoskih mesnih zajednica biće obezbeđeno snadbevanje iz cisterni sa pijaćom vodom, navodi se u saopštenju lokalne samouprave u Vladičinom Hanu.

Najnovije vesti