Počela rekonstrukcija Ulice Bore Stankovića, investicija 204 miliona FOTO/VIDEO

Povodom početka radova na rekonstrukciji Ulice Bore Stanković, jedne od najvažnijih saobraćajnica u Vranju, u sali Načelstva Pčinjskog okruga gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković održao je sastanak kojem su prisustvovali Jelena Milašinović iz Ministarstva privrede, predstavnici izvođača radova, direktori javnih preduzeća i svi relevanti činioci koji su u učestvovali u pripremi ovog projekta.

Nakon sastanka, obilazeći gradilište gradonačelnik Milenković je istakao je da je ova gradska saobraćajnica jedna od najzahtevnijih za rekonstrukciju i da vrednost radova iznosi 204 miliona dinara.


- Planom je predviđena kompletna rekonstrukcija saobraćajnice u dužini od 710 metara.

Nakon završetka radova širina ulice biće od 8 do 12 metara.

Uži deo odnosi se na potez od kružnog toka kod Sabornog hrama do ugla sa Dunavskom ulicom, kod Muzičke škole.

Takođe, u planu je i uređenje trotoara, odnosno pešačke staze širine od dva do četiri metra.

Most preko Vranjske reke sa sadašnjih sedam biće proširen na šesnaest metara.

Kao posebna celina rekonstrukcije izdvaja se postavljanje podzemnih instalacija koje obuhvataju vodovodnu mrežu dužine od skoro 2.500 metara.

Bitno je spomenuti i da će se raditi fekalna kanalizaciona mreža sa kolektorom što će uvećati kapacitet i stvoriti uslove za nove priključke bez opterećenja - rekao je Milenković.

Gradonačelnik je dodao da rekonstrukcija podrazumeva zamenu elektro, kablovskih i telekomunikacionih instalacija.

- S ciljem očuvanja funkcionalnosti saobraćaja, radovi će se odvijati etapno.

Početak rekonstrukcije obuhvata deonicu u dužini od oko 250 metara, na potezu od semafora kod tzv. Gornje kasarne do ulice Prvog maja, odnosno Esperanta - kazao je on.

Vrednost radova na ovoj deonici iznosi 67 miliona dinara.

Sredstva su obezbeđena iz gradske kase, uz učešće Ministarstva privrede sa oko 28 miliona dinara (bez PDV-a) i KWF banke.

- Očekivano vreme završetka radova na ovoj deonici je dva meseca, a izvođač je preduzeće "Saba Belča" - dodao je Milenković.

Tokom rekonstrukcije biće uređena kompletna javna rasveta postavljanjem betonskih stubova sa led rasvetom i kandelabrima.

Urađen je i poseban projekat usaglašen sa rekonstrukcijom ove ulice, a odnosi se na kompletnu zamenu drvoreda i postavljanje žardinijera uz ozelenjavanje dela šetališne površine.

Ulica Bore Stanovića, u delu gde se sada izvode radoi, biće zatvorena za saobraćaj od danas do završetka radova.

Reč je o potezu od kasarne Prvi pešadijski puk Knjaza Miloša Velikog (tzv. Gornja kasarna) do račvanja za Ulicu Esperanto, koja vodi ka srednjoj Ekonomskoj školi.

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje News Blagi rast korona brojki u okrugu »

Petnaest osoba od 163 testirane bile su pozitivne na koronavirus u Pčinjskom okrugu za dan, pokazuju poslednji podaci Gr...