Počela proslava Dana grada (PROGRAM)

Radnom sednicom Skupštine grada, koja će biti održana u petak, počinje obeležavanje 31. januara Dana grada i 141. godišnjice oslobođenja Vranja od Turaka. ,

Kako je programom proslave predviđeno, u subotu u 11 časova u Vranjskoj Banji biće otvoreno odeljenje Javne biblioteke "Bora Stanković".

Sat vremena kasnije zakazana je svečana sednica Gradske opštine Vranjska Banja, na kojoj će biti dodeljena priznanja zaslužnim kolektivima i pojedincima.

Takođe, tog dana biće održan i turnir grada u košarci, a nadmetaće se ekipe iz grada domaćina, Niša, Prokuplja, Pirota i Leskovca.

Po tradiciji biće organizovan i 6. Memorijalni kup u skijanju na Besnoj kobili "Đulbras i Kace", a učesnici će se takmičiti u osam uzrastnih kategorija.

Neće izostati i turnir grada u šahu, koji će okupiti 64 takmičara.

Povodom Dana grada biće održan i humanitarni turnir u malom fudbalu.

Učestvovaće ekipe Grada Vranja, Vojske Srbije, Policijske uprave Vranje, Zdravstvenog centra, BAT-a, Alfa plama, Okružnog zatvora i JU Sportska hala.

U nedelju 27. januara biće održan tradicionalni marš do Osatice "Stazama oslobodilaca Vranja iz 1878. godine", i tom prilikom prisutnima će se obratiti gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

Programom obeležavanja do 31. januara predviđeni su brojni događaji.

Najnovije vesti