Počela onlajn prijava budućih prvaka

Vranje - Prijavljivanje za upis učenika u prvi razred osnovne škole počelo je na portalu eUprava.

Roditeljima budućih prvaka na raspolaganju su termini za upis od 1. aprila.

Onlajn sistem za prijavu đaka u prvi razred ove godine je unapređen tako da roditelji elektronski pribavljaju i uverenje o lekarskom pregledu deteta i potvrdu o završenom predškolskom obrazovanju.

Prošle godine uveden je servis eUpis koji, kako je istakao, u velikoj meri omogućava i olakšava roditeljima upis prvaka u osnovnu školu.

Osim što štede vreme i novac, zahvaljući digitalizaciji roditelji više ne moraju da idu od šaltera do šaltera po izvod iz matične knjige, potvrdu o prebivalištu ili druga dokumenta jer se sada sve to povlači elektronskim putem po službenoj dužnosti.

Ove godine je taj proces unapređen jer se uverenje o lekarskom pregledu i potvrda o završenom predškolskom obrazovanju takođe elektronski pribavljaju, i to u velikoj meri olakšava roditeljima i deci.

Za prijavu deteta za upis u prvi razred roditelji pristupaju portalu eUprava, a ukoliko nisu registrovani korisnici, potrebno je da otvore svoj nalog.

Nakon toga u odeljku usluge biraju polje "obrazovanje" gde se nalazi opcija "zakažite termin" i biraju jedan od ponuđenih termina, a zatim popunjavaju obavezna polja unoseći lične podatke o roditelju i detetu.

Najnovije vesti