Počela Dečja nedelja, sadržajan program za mališane

Dečja nedelja u Vranju tradicionalno se održava prve sedmice oktobra, ove godine pod sloganom Šta detetu treba da raste do neba.

U periodu do 7. oktobra biće održan raznovrstan i sadržajan program.

Prvi dan (ponedeljak) bio je rezervisan za upoznavanje dece i roditelja sa Konvencijom o pravima deteta, kao i za promociju stvaralaštva za decu – predstavom Zlatokosa i tri medveda.

U utorak je planiran program pod nazivom Mostovi među generacijama, u okviru kojeg će biti održane tradicionalne igre za decu.

Dan otvorenih vrata naziv je programa trećeg dana manifestacije, kada će mališani imati neposredan susret sa predstavnicima lokalne samouprave.

Četvrti dan je rezervisan za online kampanju Šta mi treba da rastem do neba, s ciljem da se odraslima približi dečja perspektiva, da se roditelji prisete svog detinjstva, svojih želja, da imaju razumevanja i poštuju potrebe dece.

Poslednjeg dana na programu će biti sportske aktivnosti pod nazivom Moje je pravo da živim zdravo, koje se organizuju kako bi se podstakli zdrav način života i odrastanja i negovanje sportskog duha kode dece.

Najnovije vesti