Platforma Moj poslanik aktivirala Bulatovića i Mitrovića u Skupštini

Vranje/Niš - Nakon što je reagovala platforma Moj poslanik, narodni poslanik iz Vranja Slaviša Bulatović i njegov kolega iz Bujanovca Nenad Mitrović postali su aktivniji u Narodnoj skupštini Republike Srbije, rečeno je na prvom "Medijskom doručku" u Nišu, u organizaciji OCD Proaktiv koji sporvodi projekat Moj poslanik.

Ukoliko je dobro kanalisana, moć civilnog društva je velika i uticajna.

Ovo je samo jedan od primera kako civilno društvo i građani mogu da utiču na rad svojih predstvnika u Skupštini, rečeno je u niškom Deli prostoru kao primer kako je za više od godinu i po dana platoforma mojposlanik.rs poboljšala komunikaciju građana juga Srbije sa svoja 22 narodna poslanika iz pet okruga.

Građani juga Srbije, dakle, samo jednim klikom mogu da se upoznaju sa radom onih koje su birali za parlament, koliko su aktivni, koliko su minuta govorili, mogu da im putem ove platforme postavljaju pitanja i da, jednom rečju, budu u stalnom kontaktu sa svojim predstavnicima u Skupštini.

- Putem platforme građani imaju mogućnost da se obrate poslanicima pitanjima, a narodni poslanik Milija Miletić postavio je pitanja na jednom skupštinskom zasedanju svojim kolegama koja je dobio od građana putem platforme - čulo se na skupu.

Prema rečima organizatora, posredovanjem između građana i narodnih poslanika, Moj poslanik stekao je poverenje i jednih i drugih pri čemu je podigao komunikaciju na jedan viši nivo.

- Građani imaju kanal komunikacije sa svojim predstavnicima, a sa druge strane mogu saznati šta rade narodni poslanici, kao i informacije o važnim pitanjima u vezi sa parlamentom poput broja mladih, procentu žena poslanika ili kako je ko glasao - navedeno je na skupu.

Kroz Medijske doručke, cilj Proaktiva je da upozna medije sa radom poslanika, kao i kroz Večere sa narodnim poslanicima i Dnevne sobe poboljša komunikaciju medija i poslanika.

Sledeći ovakav skup predviđen je za decembar.

Najnovije vesti