Pisac Miloš Petković sa učenicima vranjskih škola povodom Dana knjige

Miloš Petković, srpski dečji pisac, biće gost Biblioteke Bora Stanković u Vranju u utorak, povodom Nacionalnog dana knjige.

Tog dana Petković će imati susret sa đacima vranjskih osnovnih škola.

Interaktivne radionice planirane su u 12 sati (u sali Periodike gradske bibilioteke) sa učenicima OŠ Radoje Domanović, Svetozar Marković i Dositej Obradović, a potom na istom mestu u 13 časova sa učenicima OŠ Branko Radičević, Vuk Karadžić i Jovan Jovanović Zmaj.

Miloš Petković je rođen u Nišu 1986. godine.

Jedan je od najčitanijih, najpopularnijih i najproduktivnijih mladih pisaca na prostoru bivše Jugoslavije.

Autor je tri trilogije - Vukovi sudbine, Perunov hroničar i Sedam mačeva i tetralogije epske fantastike za decu Patuljci i vile.

Petkovićev deseti, jubilarni roman Veštica iz strašilova- memento mori ujedno je i prvi koji koautorski potpisuje sa ruskim piscem Antonom Ivanovičem Leskovim.

Član je Društva književnika i književnih prevodilaca u Nišu.

Dobitnik je više nagrada i jedini pisac koji je u istoriji srpske književnosti, do svoje tridesete godine, napisao i objavio deset knjiga.

Podsećanja radi, Narodna biblioteka Srbije obeležava 28. februar kao svoj dan, a od 2013. godine to je i Nacionalni dan knjige koji se širom Srbije obeležava brojim kulturnim događajima i manifestacijama.

Najnovije vesti