Pisac Branislav Janković gost Književne kolonije u sredu uveče

U sredu 8. decembra od 19 sati u svečanoj sali Gimnazije Bora Stanković gost sedme Književne kolonije u Vranju, u organizaciji Narodnog univerziteta, biće književnik Branislav Janković.

Planirano je da bude predstavljena njegova književnost, a posebno najnovija knjiga Zidanje Ambisa.

Zidanje ambisa je priča sa poetskim nabojem, a dešava se u Manastiru Visoki Dečani.

To je "roman o burnim vremenima, malim ljudima, jakim ženama i vladarima, oceubicama, slepim svecima i o velikoj ljubavi", kaže se u recenziji.

Janković je ranije objavio romane O vukovima i senkama (2011), Suze Svetog Nikole (2013) i Vetrovi zla (2015), kao i zbirku priča Bezimeni (2014) i ljubavnu dramu Peta žica (2015) i Gvozdeni oblaci (2019).

Svoje radove objavljivao je u periodičnim izdanjima i časopisima Gradina, Tok, Treš, Bibliozona, Koraci i sl.

Član je Srpskog književnog društva i dobitnik nagrade Miroslav Dereta.

U promociji Jankovićeve najnovije knjige u sredu uveče učestvovaće pesnikinja Ana Mitić Stošić, a moderator će biti Vanja Matuško.

Profil

Branislav Janković rođen je 1969. godine u Nišu. Kao novinar, urednik i voditelj radio je dvadeset godina u dopisništvu RTS u Nišu i televizijskim kućama NTV i Bela ami. Svoje radove objavljivao je u periodičnim izdanjima i časopisima Gradina, Tok, Treš, Bibliozona, Koraci, Politika, Sizif, Ona, Moj mikro, Emitor, Istok, Novaja literatura. Član je Srpskog književnog društva.

Najnovije vesti