Piano summer: Koncert Ani Takidze u utorak u Vranju

Gruzijska pijanistkinja Ani Takidze održaće koncert u utorak uveče od 20 sati u sklopu festivala "Piano summer" u sali Doma vojske u Vranju.

Potiče iz muzičke porodice.

Rođena je u Tbilisiju, gde je započela muzičko obrazovanje pri školi za talente, a diplomirala je na Državnom konzervatorijumu u klasi profesora Kubutije.

Postdiplomske studije nastavila je u Minhenu, na uglednoj Visokoj školi za muziku u klasama Franca Masingera i Helmuta Dojča.

U toku bogate pijanističke karijere nastupala je kao solista i kamerni muzičar.

Redovno održava koncerte sa orkestrima kao što su Minhenski simfoničari, Sinfonijskim orkestrima u Nirnbergu, Triru, Dubrovniku, Nacionalnim orkestrom, Filharmonijskim i kamernim orkestrom u Tbilisiju, kamernim orkestrom Ricerkare u Sarbrikenu itd.

Sarađivala je sa Vildom Frang, Kim Kaškašijan, Vladimirom Mendelsonom, Andreasom Brantelidom, Hiroiki Ivaki i mnogim drugima.

Redovno nastupa sa svojim ocem, dirigentom Revazom Takidzeom.

Ani Takidze je laureat prvog internacionalnog konkursa "Svjatoslav Rihter" u Moskvi (2005).

Nastupala je na značajnim internacionalnim festivalima kao što su Oleg Kagan festival u Krojtu (Nemačka), Gidon Kremer festival kamerne muzike u austrijskom Lokenhausu, Festivalu savremene muzike Jeseni Tbilisija u Gruziji.

Držala je majstorske kurseve na Konzervatorijumu u Džakarti (Indonezija), Konzervatorijumu u Pekingu, Državnom konzervatorijumu i u školi za talente u Tbilisiju.

PROGRAM

Volfgang Amadeus Mocart – Sonata KV 333 B dur
Frederik Šopen – Dva nokturna op.27.1, op.15.1
Igor Stravinski – Žar ptica
Robert Šuman – Karneval op.9

Najnovije vesti