Petrušević: Sve migrante iz Vranja preselićemo u Vulinovu vilu VIDEO

Nova Srbija Vranje će prvog dana po dolasku na vlast sve migrante iz Prihvatnog centra u Vranju preseliti u vilu Aleksandra Vulina na Dedinju, izjavio je Ivica Petrušević, okružni lider ove političke stranke.

On je na konferenciji za medije u sedištu Gradskog odbora novosrbijanaca u Vranju naglasio da je ovakav politički stav njegove stranke prema migrantima "poznat i zauzet još ranije".

- Prvog dana kad dođemo na vlast biće parkirani autobusi ispred Motela Vranje (trenutno Prihvatni centar za migrante, p.a) odakle će oni biti poslati u vilu Aleksandra Vulina - naveo je Petrušević.

Na novinarsko pitanje "zašto baš kod Vulina", Petrušević je odgovorio da ministar odbrane "ima adekvatan prostor".

- Njegova vila ispunjava sve uslove da bude Prihvatni centar za migrante, ima i bazen - rekao je Petrušević.

On je izneo stav da "migranti ne mogu da žive u gradu Vranju jer postoji velika opasnost da se izmeni struktura stanovništva i još mnogo toga".

- Zamislite oni jednog dana mogu da požele da osnuju političku stranku, da imaju svoje predstavnike u parlamentu i da upravljaju našim životima.

Mogu da podignu i verski objekat.

Migranti su danas ozbiljna tema.

Oni su sredstvo na kome neko mnogo zarađuje, uplaćuju im se sredstva iz EU i to je ozbiljan biznis koji ugrožava grad Vranje i to mora da se spreči - rekao je Petrušević.

ČUDNE BOLESTI

On je, takođe, kazao da su se Novoj Srbiji u Vranju u više navrata za pomoć obraćali inspektori Policijske uprave u Vranju, "uplašeni za svoje zdravlje zbog svakodnevnih kontakata sa migrantima".

- Ljudi brinu, pojavljuju se čudne bolesti i apeluju da ja javno iznesem problem, da čuje i njihov načelnik, i da im se pomogne i obezbedi svakodnevni nadzor lekara jer dnevno dolaze u kontakt sa sto do dvesta migranata. Plaše se zaraznih bolesti - naveo je Petrušević.

Najnovije vesti