Petnaest miliona iz budžeta za nerazvijene preko kabineta ministra Tončeva

Vranje/Beograd - Kabinet ministra zaduženog za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština Novice Tončeva doneo je odluku o dodeli 15 miliona dinara za Program finansiranja projekata od javnog interesa koje će realizovati udruženja sa teritorije izrazito nedovoljno razvijenih opština u 2021.

Udruženja su, kako se objašnjava u saopštenju, aplicirala projektima iz oblasti podrške u zapošljavanju, uključivanja u kulturnu sferu života, povećanje bezbednosti, aktivnog učešća u radu lokalne zajednice, podizanju svesti o zdravom načinu života, zaštiti životne sredine, kao i pomoći osobama sa invaliditetom i drugim marginalnim grupama.

"Odluka je doneta za 33 udruženja koja su ispunila sve uslove i kriterijume koji podrazumevaju reference projekta, ciljeve, budžet, kompetencije projektnog tima, prethodno iskustvo udruženja u oblasti za koju se konkurisalo.

Maksimalan iznos projekta koji finansira Kabinet je 750.000 dinara, a krajnji rok za realizaciju projektnih aktivnosti je 1. decembar ove godine.

Tončev je ovim povodom kazao da kabinet na čijem je čelu "svakodnevno radi na stvaranju uslova za održivi razvoj nedovoljno razvijenih opština".

"Nama je važno unapređenje kvaliteta života građana u svim njegovim segmentima.

Dodelom novčanih bespovratnih sredstava u iznosu od 15 miliona dinara udruženjima iz nerazvijenih opština još jednom pokazujemo da nam je bitan svaki čovek, svaka opština i da niko neće biti izostavljen.

Ono što me jako raduje je to što vidim da i udruženja iz nerazvijenih područja osećaju podršku Vlade Srbije i ne kriju svoje zadovoljstvo.

Ispred Kabineta za razvoj nedovoljno razvijenih opština obećavam još veću i jaču podršku", rekao je Tončev.

Najnovije vesti