Pesnik Tode Nikoletić u sredu se družio sa vranjskim osnovcima FOTO/VIDEO

Tri interaktivna susreta sa učenicima svih šest osnovnih škola na području grada Vranja organizovala je u sredu Javna biblioteka Bora Stanković, povodom obeležavanja Dečje nedelje.

Sa decom se, u kamernoj sali vranjskog teatra, družio gost biblioteke - dečji pesnik i prozni pisac Tode Nikoletić.

Nikoletić je sa đacima imao tri interaktivne radionice.

Nikoletić je u sredu novinarima rekao da su interaktivne radionice "misija oplemenjivanja najmlađe populacije".

"Oni su potencijal ovog društva i oni su ti koji će menjati ovaj svet, nadam se na bolje.

Ja sam lovac na talente, tragam za onima koji imaju poseban afinitet ka stvaralaštvu, jer nas ono jedino opravdava na ovom svetu", rekao je Nikoletić.

Javna biblioteka Bora Stanković u dužem periodu ima lepu praksu organizovanja sličnih radionica sa poznatim piscima za najmlađu čitalačku publiku u Vranju.

Profil

Tode Nikoletić (Ubovića Brdo, 6. april 1959) srpski je pisac i popularni stvaralac za najmlađe. Živi u Crvenki i objavio je dvadesetak knjiga za decu (poezija i pozorišni komadi). Mališanima su posebno omiljene njegove šaljive pesme, pa ih rado izvode na smotrama recitatora. Inspirisao je mnoge kompozitore za najmlađe, tako da se na muzičkim festivalima pevaju Nikoletićevi stihovi. Podjednako je uspešan i u pisanju drama. Gotovo da u zemlji nema pozorišta za decu koje nije izvodilo komad iz njegovog stvaralačkog opusa. Pored pesama i drama, on je prepoznatljiv po scenskom nastupu. Oduševljava najmlađe pri susretu s njima. Organizator je književnih festivala i poetskih konkursa za mlade, na kojima se trudi da afirmiše talentovane mališane. Dobitnik je brojnih književnih nagrada.

Wikipedia

Najnovije vesti