Perišić pred Javor: Imamo kvalitet, sve je na nama

Vranje - Sa novim šefom stručnog štaba Draganom Perišićem, surdulički superligaš Radnik gostovaće u sklopu 11. kola Super lige Srbije ekipi Javor Matisa u Ivanjici.

Radnik je najslabija ekipa u ligi, ima 3 nerešena ishoda i 7 poraza u dosadašnjem toku šampionata.

Uprava kluba promenila je već dva trenera (Aleksandra Lintu i Dragana Radojičića), ali to za sada nije dalo rezultat.

Treći trener Perišić pred teško gostovanje desetoplasiranom Javoru (tri pobede, dve nerešene utakmice i pet poraza) konstatuje da situacija po Radnik naizgled "nije sjajna".

"Ali, kad se pogleda igrački kadar fudbalske ekipe mislim da apsolutno stanje na tabeli nije realno naspram onoga kakav kvalitet, tj. kakve kvalitetne igrače ima ekipa Radnika.

Ono što mene raduje na startu jesu dva poslednja pojačanja - Zoran Danoski i Dušan Stevanović", kaže Perišić.

U narednom periodu, dodao je on pred novinarima uoči gostovanja u Ivanjici, očekuje se da uprava "iskoristi mogućnost dovođenja još nekoliko pojačanja".

"Prema onome što sam zatekao i prema prvoj reakciji na treningu, apsolutno mislim da je sve na nama.

U narednom periodu zavisi od nas samih da li će biti lako ili teško.

Na meni je da na početku podignemo moral.

Odradili smo sjajne treninge pred ovu utakmicu, potrudili smo se da ideje i zamisli stručnog štaba sprovedemo", rekao je novi strateg Surduličana.

Perišić je dodao da "ostaje da svaki igrač pruži svoj maksimum".

"Ti igrači nisu slučajno ovde, oni su selektirani, svi imaju ozbiljne karijere i ja sam ubeđen da će oni od ove utakmice stvarno uspeti da se trgnu i da ćemo svi zajedno uspeti da napravimo jednu ozbiljnu reakciju - da krenemo sa pobedama.

Bez obzira na to kako u ovom momentu to zvuči, ja sam ubeđen da je Radnik kadar da se izbori sa ovom teškom situacijom", zaključio je Perišić.

Radnik će utakmicu protiv Javor Matisa u Ivanjici odigrati u ponedeljak 12. septembra od 16 časova.

Surduličane posle ove utakmice očekuje još veće iskušenje, jer će narednog vikenda ugostiti ekipu beogradskog Partizana.

Najnovije vesti