Perišić: Jedva čekam utakmicu sa TSC-om, nadamo se pozitivnom rezultatu

Vranje - Fudbaleri surduličkog superligaša Radnika u subotu će imati težak zadatak da, u okviru 13. kola Super lige Srbije, ostvare pozitivan rezultat na gostovanju četvrtoplasiranom TSC-u u Bačkoj Topoli.

Bačkotopolčani imaju 23 boda, a Radnik na poslednjoj šesnaestoj poziciji samo 4, tako da prema mestima koja zauzimaju na tabeli ovo unapred deluje kao susret neravnopravnih protivnika.

Uzgred, TSC ove sezone igra izuzetno.

Samo su jednom poraženi (na svom terenu od Novog Pazara 0:1), a imaju 6 pobeda i 5 remija.

Ostali su neporaženi na dva teška gostovanja protiv Crvene zvezde i Partizana, a u poslednjem kolu bili su superiorni u Lučanima u pobedi nad domaćom Mladosti (2:5).

S druge strane, Radnik pokazuje znake buđenja nakon veoma slabog prvenstvenog starta.

Jesu izgubili u utakmicama sa Čukaričkim i Partizanom kod kuće, ali su u Surdulici sa Vojvodinom i na gostovanju protiv Javora pokazali da mogu mnogo više od onog što pokazuje trenutan položaj na tabeli.

Dodatni optimizam uliva to što su, tokom pauze u prvenstvu zbog obaveza reprezentacije, u prijateljskom meču pobedili superligaša Radničkog 1923 na gostovanju u Kragujevcu (0:1, strelac Petar Kunić).

Dragan Perišić, trener koji je preuzeo Surduličane pre par kola, potencira pred gostovanje u Bačkoj Topoli da je njegovom timu "mnogo značila reprezentativna pauza" i posebno pobeda u prijateljskoj utakmici u Kragujevcu.

"To nam znači pre svega na psihološkom planu, imajući u vidu da je to bila prva naša pobeda posle dužeg vremena.

Kada je reč o predstojećem prvenstvenom okršaju sa TSC-om, znamo da je to ekipa koja ima specifičan stil igre - pokušavaju da dominiraju od samog početka utakmice.

Mi moramo da budemo disciplinovani od prvog do poslednjeg minuta, uz maksimalnu odgovornost svakog pojedinca na terenu.

Najvažnije će nam biti da udaljimo protivnika od našeg gola, s obzirom na to da znamo da su vrlo opasni u poslednjoj trećini terena - opterećuju zadnju liniju sa četiri, pet igrača, sa tim loptama sa boka i poluboka", naveo je Perišić pred novinarima.

On je naglasio da su mu svi igrači na raspolaganju i da su svi spremni da zaigraju.

"Imamo ideju kako odigrati ovaj meč i meni će biti prvenstveno to važno - da vidim kako će sve funkcionisati.

U situaciji smo da moramo da se borimo od početka do kraja.

Iako su oni po stanju na tabeli maksimalni favoriti, mi ne gledamo tabelu već se trudimo da prilazimo svakoj utakmici sa punom motivacijom, pogotovu što, a to sam se uverio i u ovim danima pauze, raspolažemo fudbalerima koji imaju kvalitet.

Rad na treninzima i ovo što sam video na prijateljskoj utakmici sa Kragujevcem govori mi da je ovo sada jedna druga ekipa u odnosu na početak sezone.

Pojačali smo se i kadrovski, priključio nam se nedavno i Edin Rustemović, a nešto ranije Dušan Stevanović, koji ima već par utakmica u nogama od povratka u Surdulicu, i još novih momaka, pa mogu reći da sa zadovoljstvom iščekujem utakmicu sa TSC-om", kazao je Perišić.

Utakmica TSC - Radnik odigraće se na TSC Areni u Bačkoj Topoli u subotu 1. oktobra od 15 časova.

Najnovije vesti