Pedagoški fakultet u subotu organizuje humanitarnu akciju za Adrijanu

Sa Pedagoškog fakulteta u Vranju pozvali su sve studente, zaposlene na ovoj visokoškolskoj ustanovi i sugrađane, da u subotu 4. marta dođu na humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava za lečenje Vranjanke Adrijane Simeonove.

"Svako ko u subotu od 11 do 14 časova dođe na Pedagoški fakultet, biće u prilici da u zamenu za dobrovoljni prilog odabere neku od rukotvorina naših studenata, učenika OŠ Radoje Domanović, polaznika kreativnih radionica EC Prozornica.

Takođe i da kupi knjigu, balon, grnčariju, vaučere za frizerske i druge usluge ili da samo svojim prisustvom pruži podršku Adrijani.

Pozivamo i sve koji se bavi ručnim radom ili imaju neki lep predmet kojeg bi se odrekli da ga donesu na portirnicu Pedagoškog fakulteta", poručili su iz ove visokoškolske ustanove.

Sav prihod namenjen je lečenju naše sugrađanke Adrijane Simeonove koja boluje od teške bolesti i za čije lečenje je neophodno prikupiti 20.000 evra za manje od dve nedelje, podsećaju sa fakulteta.

"Ovo je prilika da Vranjanci pokažu svoju humanost i solidarnost sa onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Pozivamo sve ljude dobre volje da kupovinom nekog lepog predmeta ili vaučera za široki spektar usluga daju novčani doprinos Adrijaninom lečenju.

One koji nisu u mogućnosti da lično dođu pozivamo da uplate novčana sredstva na namenski račun ili pošalju SMS sadržine 1448 na 3030", navode sa Pedagoškog.

Podsećanja radi, Adrijani je pre osam godina dijagnostikovan Wilms-ov tumor (rak bubrega), koji je nakon hirurške intervencije kojom joj je odstranjen jedan bubreg i primene četiri ciklusa hemoterapije uspešno savladala.

Međutim, krajem 2021. godine uspostavljena joj je dijagnoza EWING Sarcoma C41.2 (zloćudni tumor kičmenog stuba), zbog čega je ponovo bila podvrgnuta hirurškom lečenju.

Kao posledicu bolesti ima i paraplegiju, pa se kreće samo uz pomoć ortopedskih pomagala.

S obzirom na to da se operacijom tumor nije mogao u potpunosti ukloniti, lečenje je nastavljeno hemoterapijama i zračenjem.

Nakon poslednjeg specijalističkog pregleda konzilijum je utvrdio da se bolest proširila, da je malignitet zahvatio i rebra pa je po preporuci onkologa neophodno promeniti način lečenja.

U konsultaciji sa lekarima klinike u Grčkoj predložen je nastavak lečenja primenom programa efikasnog uklanjanja tumora sajber i tomo nožem, novim tehnologijama radiohirurgije.

Da bi Andrijana što pre mogla da nastavi lečenje u inostranstvu neophodna su joj značajna novčana sredstva, koja njena porodica nije više u mogućnosti samostalno da obezbedi.

Sredstva su joj potrebna za nastavak lečenja u inostranstvu, specijalističke preglede, laboratorijske analize, kao i za putne troškove za odlazak na lečenje i troškove smeštaja u toku lečenja.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...