Pedagoški fakultet: Studentska razmena između Vranja i Sombora

Pedagoški fakultet u Vranju je počev od 9. maja domaćin studentima Pedagoškog fakulteta u Somboru u okviru dogovorene studentske razmene, pri kojoj u isto vreme i deset studenata iz Vranja boravi na fakultetu u Somboru.

Ova razmena studenata, koja će trajati do 13. maja, rezultat je sporazuma o saradnji dva fakulteta i nastavka zajedničkih aktivnosti ostvarivanih u okviru međunarodnog stručnog projekta.

"Na oba ova fakulteta su mišljenja da je za studente, pored podsticanja međunarodne razmene i mobilnosti, dragoceno da posete srodne fakultete u svojoj zemlji.

Studenti oba fakulteta imaju priliku da se, tokom nedelje dana boravka na pedagoškom fakultetu drugog krajnjeg dela države, upoznaju sa studijskim programima, organizacijom nastave, vannastavnim i drugim aktivnostima, sa kolegama i nastavnicima drugog fakulteta, da razmene ideje, iskustva, primere dobre prakse", navode sa Pedagoškog fakulteta u Vranju.

Pedagoški fakulteti u Vranju i Somboru, kao fakulteti rubnih područja zemlje, dele slične probleme zbog izražene depopulacije pograničnih područja", dodaje se.

"Uprkos tome, Pedagoški fakultet u Vranju već 29 godina uspešno ostvaruje svoju misiju kvalitetnog obrazovanja učitelja, vaspitača i od pre sedam godina i master profesora tehnike i informatike.

Takođe, u pripremi su i novi studijski programi kojima će se obogatiti lepeza ponude ovog fakulteta u oblasti obrazovanja.

Ovakva razmena studenata pedagoških fakulteta do sada nije ostvarivana i predstavlja značajan doprinos obogaćivanju studentskog života studenata pedagoških fakulteta u Vranju i Somboru. Takođe, ovo bi trebalo da inicira otvaranje novog poglavlja saradnje između svih pedagoških fakulteta u Srbiji", navode sa Pedagoškog fakulteta u Vranju.

Realizaciju ove ideje pomogao je Dom za učenike srednjih škola u Vranju koji je obezbedio smeštaj i ishranu za goste iz Sombora.

Dom za učenike je deo Kluba prijatelja Pedagoškog fakulteta, jer je ustanova koja kontinuirano pruža odlične uslove studentima za boravak u Vranju tokom studiranja.

Najnovije vesti