Pedagoški fakultet obeležio trideset jednu godinu postojanja

Pedagoški fakultet u Vranju organizovao je Svečanu akademiju povodom 31. godišnjice osnivanja ove ustanove.

Dekanica Pedagoškog fakulteta Dragana Stanojević kazala je da je ovo poseban dan za ustanovu.

"Najveća prednost Pedagoškog fakulteta su ljudi, studenti i zaposleni, ali i svi oni nosioci diplome ovog fakulteta koji svojim uspesima govore o kvalitetu naših studija“, istakla je Stanojević.

Rektor Univerziteta u Nišu Dragan Antić potencirao je da "najveća društvena odgovornost leži u pravilnom vaspitanju dece".

"Osnovni zadatak učitelja je razvoj i usavršavnje pismenosti i razvijanje logičkog mišljenja.

Učitelji su kreatori ličnosti čoveka i budućih intelektualaca i građana“, poručio je Antić.

Pozdravljajući prisutne, većnik za sport, obrazovanje i verske zajednice grada Vranja Nenad Đorđević rekao je da će Grad Vranje, kao i do sada, biti podrška Pedagoškom fakultetu".

"Nadam se da ćemo u budućnosti ostvariti još bolju saradnju sa upravom fakulteta i da ćemo proslaviti još mnogo jubileja“ istakao je većnik.

Na Svečanoj akademiji program su uveličali dirigent i članovi Mešovitog hora Pedagoškog fakulteta, vokalni solista Ivana Tasić i članovi dramske sekcije Pedagoškog fakulteta.

Uručene su nagrade i zahvalnice najboljim studentima, istaknutim profesorima, učesnicima svečane akademije, studentskoj organizaciji, najboljima na literarnom konkursu, autoru najbolje fotografije i istaknutim pojedincima.

Najnovije vesti