Pedagoški fakultet i Dom učenika potpisali sporazum o saradnji

Dekan Pedagoškog fakulteta Dragana Stanojević i direktorka Doma učenika srednjih škola u Vranju Maja Đorđević potpisali su u četvrtak sporazum o saradnji dve ustanove.

Sporazumom se uspostavlja dugoročna saradnja u oblastima obrazovanja i kulture, vaspitnog rada sa učenicima, razvoja obrazovno-vaspitnog sistema i unapređenja položaja mladih, učenika i studenata.

"Kao prvu zajedničku aktivnost, koja je proistekla iz saradnje, Dom učenika će u periodu od 9. do 13. maja obezbediti smeštaj i ishranu za 10 studenata Pedagoškog fakulteta u Somboru, koji će u tom periodu boraviti na Pedagoškom fakultetu u Vranju u okviru studentske razmene.

Dom učenika srednjih škola Vranje nudi odlične uslove za boravak, kulturno-zabavnu delatnost i rekreaciju učenika i studenata, te će u narednom periodu biti idealno mesto za smeštaj mladih gostiju iz Sombora, koji će imati prilike da se upoznaju sa kompletnom turističkom i kulturno-obrazovnom ponudom našeg grada i Pedagoškog fakulteta u Vranju", objavljeno je nakon potpisivanja sporazuma.

Najnovije vesti