Parlament privrednika: Ljudski faktor najkritičniji u industriji FOTO/VIDEO

Parlament privrednika u proširenom sastavu Regionalne privredne komore (RPK) Jablaničkog i Pčinjskog okruga održao je u petak sastanak u Vranju na kojem se razgovaralo o ulozi menadžmenta u upravljanju resursima.

Domaćin skupa bila je kompanija British American Tobacco (BAT), čiji predstavnici su istakli značaj same teme kroz konkretna iskustva u poslovanju, rezultate istraživanja o zadovoljstvu zaposlenih, ali i izazove prilikom zapošljavanja.

- Ljudski faktor je postao najkritičniji faktor u našoj industriji - a ne tehnologija, prirodni resursi ili čak finansijski kapital - talenat je jedan od neophodnih elemenata konkurentne prednosti - ocenila je menadžerka ljudskih resursa kompanije BAT Jelena Aleksić.

Ona je dodala da upravo iz tog razloga BAT najveću pažnju posvećuje talentu kao imperativu.

U skladu sa tim, Aleksićeva je napomenula da BAT sprovodi globalne anonimne ankete ispitivanja zaposlenih na svake dve godine, zahvaljujući kojima dolazi do rezultata analiza zadovoljstva zaposlenih uslovima rada i identifikacije oblasti za poboljšanje, a na osnovu toga i kreira akcioni plan.

Rezultati takvog poslovanja, društvena odgovornost i briga o talentima neki su od činilaca zbog kojih je ta kompanija od strane državnih organa i lokalne zajednice prepoznata kao poželjan poslodavac.

Sastanku su prisustvovali Slađan Disić, predsednik Parlamenta privrednika i generalni direktor Kompanije Simpo, te prof. dr Dejan Erić, dekan Beogradske bankarske akademije.

Neke od tema o kojima se govorilo su neophodnost upravljanja resursima kojima jedna kompanija raspolaže, značaj pravovremenog donošenja strateških i operativnih odluka, uloga menadžmenta, ali i znanja i veštine koje čine dobrog menadžera.

Članovi Parlamenta privrednika Regionalne privrene komore obišli su potom proizvodne pogone BAT-a u Vranju gde su se upoznali sa funkcionisanjem proizvodnog procesa.

Najnovije vesti