Panel diskusija u BAT-u: Kako do najboljih standarda bezbednosti na radu

Kompanija British American Tobacco (BAT) održala je u petak panel diskusiju o bezbednosti na radu na kojoj su predstavljena iskustva i rezultati fabrike u Vranju, koja već šest godina posluje bez povrede na radu.

Pored podizanja svesti i odgovornosti svakog zaposlenog kao važan faktor u ostvarivanju bezbedne i zdrave sredine istaknuta je neophodnost primene zakonskih propisa iz te oblasti.

- Kao odgovorna kompanija BAT Vranje prati zakonsku regulativu i pravovremeno usklađuje svoje poslovanje.

Takođe, kompanija aktivno sarađuje sa lokalnim i nacionalnim institucijama i privrednicima razmenjujući znanje i iskustva, pružajući na taj način svoj doprinos u razvoju ove oblasti budući da je poslovanje bez povreda cilj svake kompanije i države - ocenila je menadžerka za BZR u kompaniji BAT Svetlana Zafirović Nenkov.

Prema njenim rečima mendžment fabrike u Vranju prepoznao je važnost odgovornog poslovanja i usmerio svoje aktivnosti ka ostvarivanju najboljih standarda u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

U skladu sa tim organizovana je i besplatna panel diskusija u saradnji sa privrednim društvom Tehpro na kojoj su svi prisutni imali priliku da razmene iskustva u vezi sa aktuelnim pitanjima i izazovima u unapređenju sistema BZR u Srbiji.

BAT preuzima aktivnu ulogu i daje svoj doprinos u očuvanju zdravlja i bezbednosti svakog radnika, ne samo u svojoj kompaniji već i u celoj Srbiji.

Takav pristup ostaće cilj kompanije i u narednim godinama.

Najnovije vesti