Palma sa Aktivom žena JS: Iznenadićemo mnoge izbornim rezultatom u Vranju VIDEO

Ubeđen sam da će Jedinstvena Srbija (JS) 26. aprila mnoge Vranjance iznenaditi dobrim izbornim rezultatom u Vranju, a nas taj rezultat neće iznenaditi jer ga očekujemo zato što smo najbolja politička stranka i što od početka nismo menjali svoj politički program i slogan, izjavio je u ponedeljak uveče u Vranju lider te partije Dragan Marković Palma.

On je, obraćajući se delegatima izborne skupštine Aktiva žena JS u Vranju, poručio da žene u Srbiji mogu biti stub politike kao što su stub srpske porodice.

- Zamolio bih novinare da izveste o tome da je ovde večeras bilo 1.000 žena.

Evo, priznajem da nikada nisam bio u tako velikom ženskom društvu, bez muškaraca.

Moja poruka je da žene moraju da vode glavnu reč; verovali ili ne ja uvek konsultujem moju suprugu ili ženski rod u mojoj porodici kada je reč o donošenju važnih odluka.

Doduše, ne poslušam uvek, ali kad god ne poslušam ispostavi se da sam pogrešio.

Zato su žene nama u Jedinstvenoj Srbiji važne - kazao je Marković.

On je naglasio da je lično, bez pomoći Vlade i države, doveo najveći broj investitora u Srbiju.

- U narednim mesecima dovodim još tri strana investitora u Jagodinu i to je to.

Mi više nemamo slobodnih lokacija za investicije.

Sa ovog mesta vam obećavam da će sledeći prvi, veliki investitor doći u Vranje.

To vam tvrdo obećavam.

Zašto ja politički dugo trajem - pa zato što sam ispunio sve što sam obećao, a ispuniću i ovo - rekao je Marković pred okupljenim članicama JS u Vranju.

Za novu predsednicu Aktiva žena JS u ponedeljak je izabrana Ivana Zdravković, profesorka razredne nastave, tehnike i informatike, a za potpredsednicu i koordinatorku za Pčinjski okrug Sunčica Aleksić, preduzetnica iz Vranja.

Zdravkovićeva je, obraćajući se skupu, naglasila da se Jedinstvena Srbija zalaže za to da sve žene imaju ista prava kao i muškarci.

- Aktiv žena JS Vranje zalagaće se da se izjednače prava žena koje žive na selu i žena u gradu.

Velika nepravda je nepriznavanje mukotrpnog rada žena sa sela; one nemaju porodiljsku nadoknadu niti bilo kakvu pomoć.

Žene imaju aktivnost i veliku odgovornost, a sa druge strane imamo nemogućnost da se njihov glas čuje i njihovo mišljenje sasluša.

Zato je nephodno da se žene sa sela rasterete dela obaveza i aktivno učestvuju u društvenom životu.

U planu su nam donatorske večeri, tribine o zdravlju žena i humanitarne akcije - rekla je Zdravkovićeva.

Potpredsednica Aleksić je naglasila da će Aktiv žena ubuduće raditi "u skladu sa politikom Dragana Markovića Palme - domaćinski".

Lider vranjskog JS-a i potpredsednik partije Dejan Manić podsetio je da je Aktiv žena u Vranju formiran 2016. godine, te da je u proteklim godinama bio prepoznatljiv po humanitarnim, ali i brojnim drugim akcijama posebno na polju kulture.

- Nas u JS krase dela, a ne reči.

Naše žene će pokazati u narednom periodu da su žene od akcije, da znaju šta rade i da će u najvećoj mogućoj meri pomoći našim sugrađanima.

Kažu da ako nešto želiš da čuješ u politici onda pitaj muškarca, a ako nešto želiš da uradiš pitaj ženu.

Želim da Vranjancima, u društvu velikog broja dama, sa ovog mesta poručim da nešto uradimo za naš grad, da glasaju za JS i svoju budućnost - rekao je Manić poželevši Vranju da poput Jagodine "dobije svog Palmu".

Nakon završetka oficijelnog dela skupa, priređena je predosmomartovska zabava za sve dame JS-a u društvu rukovodstva partije, narodnih poslanika i drugih funkcionera, uz neizbežne trubače.

Najnovije vesti