Palma: Dovešću dva velika investitora u Vranje FOTO/VIDEO

Ništa iz Vranja nećemo da odnesemo, hoćemo samo da donesemo, a ja vam obećavam da ću u dogovoru sa Ivicom Dačićem, sa kojim smo zajedno na parlamentarnoj listi, ovde dovesti dva velika strana investitora, izjavio je u četvrtak u Vranju Dragan Marković Palma, lider Jedinstvene Srbije (JS), boraveći u predizbornoj kampanji na jugu države.

- U Jagodinu sam doveo trinaest investitora, dakle mi to stvarno radimo, zato hoću da vam kažem da dovođenje investitora u Vranje nije prazna priča.

I drugi će da vam pričaju, svi imaju manje-više iste programe, ali je razlika između nas i njih u tome što mi realizujemo naša obećanja.

Lično ću preuzeti odgovornost da investitore dovedem i u Vranje - rekao je Palma okupljenim Vranjancima.

On je naglasio da i Vranje ima prave domaćine, koje predvodi lokalni lider i jedan od potpredsednika JS-a Dejan Manić.

- Vi ovde imate pravog domaćina, kao što kaže slogan naše partije, a to je Dejan Manić koji će biti narodni poslanik.

Sve zavisi od vas, potrebno je samo da zaokružite broj 2 za lokalne izbore i takođe broj 2 za našu parlamentarnu listu sa SPS - rekao je Marković.

Manić je pak, govoreći o programu i planovim partije na lokalu, pozvao građane Vranja da na lokalnim izborima zaokruže broj dva, jer je "to glas koji donosi bolju budućnost Vranju".

- Naša su nastojanja i ciljevi poznati Vranjancima i borićemo se za njih svom snagom.

Namera nam je da u Vranju obezbedimo besplatan prevoz za sve građane, da uredimo infrastrukturu u vranjskim selima, da uvedemo u sela vodovod, kanalizaciju, da uredimo domove kulture.

Želimo da sprečimo odliv mladih i zato ćemo insistirati na dovođenju investitora, ali i na jačanju turističkih kapaciteta, posebno u delu smeštaja u Vranjskoj Banji kojoj želimo da povratimo stari sjaj.

Jedan od prioriteta biće nam i ravitalizacija vranjskih izletišta - Aleksandrovačkoj jezera, Ćoške, Kazanđola, Markovog kaleta i drugih - naglasio je Manić.

Marković se pak nadovezao da će se JS u parlamentu Srbije zalagati "da budžet troše građani".

- Zalagaćemo se da službeni automobili opština ne voze funkcionere širom Srbije da završavaju privatne poslove, već da lokalne samouprave budu servis građana i da automobili voze građane kada im je neophodan prevoz jer imaju uput za lečenje u Nišu ili Beogradu.

Zalagaćemo se da gradski većnici ne primaju platu već da volontiraju, kao i odbornici, da se ukine komunalna policija, da se ukinu "pauk" vozila, sve to treba oterati na otpad da ne bi kažnjavali običan svet koji se bori da preživi - kazao je Palma obraćajući se pristalicama JS i građanima na Trgu Staniše Stošića u Vranju, prekidan skandiranjem "Palma, Palma..."

Marković je podsetio da je privrednik 39 godina, te da samim tim zna "šta su prioriteti".

- Znam kako se teško zarađuju pare i zato i imam veliki rezultat.

Ja sam političar koji ima pravo da obiđe svaki grad jer su me priznale moje komšije, jer u mom kraju na izborima dobijam 95 odsto glasova, znaju kakav sam i da sam sve što sam obećao i uradio - naglasio je lider JS.

On je naglasio da njegova partija, na osnovu iskustva Jagodine, "zna kako se vodi lokalna samouprava".

- Došli smo da pomognemo da Vranjanci žive malo bolje nego što su živeli do sada.

Moja obaveza i zadatak će biti da što više sredstava iz Beograda donesemo u unutrašnjost Srbije.

Jer, danas sam čuo da je u Vranju u odnosu na 2004. godinu 10.000 stanovnika manje.

U Jagodini na poslednjem popisu imamo 440 porodica više.

Cilj nam je da domaćinskom politikom zaustavimo odlazak mladih u druge gradove i odlazak iz države.

Nema ništa lepšeg od svog grada, od geografskog položaja koji vi imate, a taj geografski položaj nije iskorišćen ni deset odsto - rekao je Palma pred Vranjancima.

Najnovije vesti

Foto V.N. Na prodaju opel astra FOTO »

Prodajem automobil "opel astra".Godište 2003, 1.600 kubika, 74 kW, benzinac.Maksimalno očuvana, utegnuta, registrovana d...