Paketići za Dečje odeljenje bolnice od Kola srpskih sestara

Novogodišnje paketiće koje su obezbedile članice Kola srpskih sestara Pravoslavne Eparhije vranjske dobili su u nedelju mališani na Dečjem odeljenju Opšte bolnice u Vranju.

Predstavnice udruženja poželele su deci brz oporavak, kao i da praznike provedu "u zdravlju, sreći i uz svoje najmilije".

Ovaj humani gest članica Kola srpskih sestara nagrađen je radošću i veselim osmesima najmlađih pacijenata.

Rukovodstvo Zdravstvenog centra Vranje zahvalilo je predstavnicama Kola srpskih sestara "na svemu što čine za korisnike zdravstvenih usluga".

- Obaveštavaćemo javnost o svim sličnim akcijama kojih je u vreme praznika uvek mnogo, na veliko zadovoljstvo mališana koji, nažalost, praznike provode u bolnici - poručeno je iz ZC Vranje.

Iz Kola srpskih sestara, pak, rečeno je da četvrtu godinu zaredom "sestre", zajedno sa decom koja pohađaju veronauku u Pčinjskom okrugu, pripremaju i dele paketiće za praznike - Detinjci i Materice.

- Ono što je obeležilo sam početak humanitarnog rada Kola srpskih sestara "Prepodobna Anastasija" od 2016. godine jeste želja da se deca obraduju za ova dva velika hrišćanska praznika.

Paketići će se deci i majkama uručiti na Dečjem odeljenju i u Porodilištu - saopštavaju iz Kola srpskih sestara.

Najnovije vesti