Pajaziti: Koalicija sa Šaipom i Nagipom samo ako ja budem gradonačelnik

Za lokalne izbore u Medveđi 8. septembra na zajedničkoj listi našle su se Demokratska partija (DP) i Alternativa za promene (AP), čiji funkcioner Arber Pajaziti kaže da do zajedničkog nastupa neće doći i na predstojećim izborima u Bujanovcu.

Prema njegovim rečima, "Medveđa je specifična sredina", dok će u Bujanovcu koalicioni uslov Alternative za promene drugim albanskim strankama biti mesto predsednika opštine, pišu Bujanovačke.

– Nije rano, već sada mogu da kažem da ću ja biti kandidat stranke za predsednika - otkriva Pajaziti.

On dodaje da svaki odbor AP ima autonomiju u odlučivanju, pa će tako onaj bujanovački koji vodi, u slučaju dobrog izbornog rezultata, insistirati na mestu prvog čoveka Bujanovca.

- Očekujemo i preko 30 odsto glasova - optimističan je Pajaziti, čija stranka nije učestvovala na lokalnim izborima 2016. u Bujanovcu.

Na čelu AP je Šćiprim Arifi, predsednik Preševa, a Pajaziti je bio šef kabineta Nagipa Arifija u vreme dok je lider DP vodio Bujanovac u svom drugom mandatu do 2016.

Sada, međutim, Pajaziti isključuje mogućnost predizborne koalicije sa svojim bivšim šefom u Bujanovcu, ali i sa Partijom demokratskog delovanja (PDD) Šaipa Kamberija, aktuelnog predsednika opštine Bujanovac.

Postizborna je moguća, ali samo ako on, Pajaziti, bude predsednik.

- Alternativa je i formirana sa idejom borbe protiv stare politike oličene u Šaipu i Nagipu.

U predizbornu koaliciju sigurno nećemo sa njima, a posle sve zavisi od rezultata.

A mi očekujemo da pobedimo na izborima i otvoreni smo za saradnju, pod uslovom da ja budem predsednik opštine.

U suprotnom idemo u opoziciju.

Međutim, sigurno je to da nećemo podržati ni Kamberija ni Arifija za predsednika opštine jer su oni ovde na vlasti osamnaest godina bez rezultata, otkriva Pajaziti.

Partija za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija, aktuelnog predsednika opštine, čini okosnicu aktuelne većine u bujanovačkom parlamentu koji ima 41 mesto.

Na poslednjim izborima održanim u Srbiji, predsedničkim 2017, u Bujanovcu je pravo glasa imalo 43.090 građana.

PROFIL

Pajaziti je profesor albanskog jezika. Obavljao je dužnost šefa kabineta Nagipa Arifija dok je ovaj bio predsednik opštine Bujanovac. Šef je odbora Alternative za promene (AP) u Bujanovcu. Lane je slovio za najozbiljnijeg kandidata za predsednika Nacionalnog saveta Albanaca, ali je to ipak postao Ragmi Mustafa (PDD) iz Bujanovca.

Najnovije vesti