Pahomije odlikovao Upravu za saradnju sa crkvama

Vladika vranjski Pahomije uruučio je gramatu direktoru Uprave za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama pri Ministarstvu pravde Vlade Srbije dr Vladimiru Roganoviću, koji je za vikend posetio Eparhiju vranjsku i Vranje u povratku sa Hilandara.

Gramata je uručena u znak zahvalnosti za doprinos Uprave pri obnovi Kraljevog konaka u manastirskom kompleksu, kao i na pomoći prilikom obeležavanja 950-godišnjice manastira.

Razgovoraralo se o realizaciji programa koji su ostvareni u 2021. godini, kao i planu za 2022. godinu kada je reč o pomoći monaštvu i sveštenstvu Eparhije vranjske, kao i drugim projektima koje Uprava za vere realizuje u svom programu.

Pahomije se zahvalio Roganoviću, a preko njega i Upravi za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama i Vladi Srbije "za svu dosadašnju pomoć koju su činili na prostoru Eparhije vranjske".

Roganović se zahvalio episkopu na pozivu da prisustvuje slavi Manastira Prepodobni Prohor Pčinjski, poručivši da zbog ranije zakazanih obaveza nije u mogućnosti da u ponedeljak bude u Prohoru.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas je Vaskrs - Hristos Vaskrse! »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad s...