Pažljivkova pravila: Edukacija za najmlađe o ponašanju u saobraćaju

U Sportskoj hali Vranje održana je predstava "Pažljivkova pravila u saobraćaju" za učenike prvog razreda sa teritorije grada Vranja.

Predsednik Skupštine grada Vranja Dejan Tričković istakao je tom prigodom da je Savet za bezbednost saobraćaja grada Vranja, u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, realizovao veliki broj akcija s ciljem podizanja nivoa bezbednosti u saobraćaju.

- Naš rad usmeren je ka jačanju svesti svih građana, posebno dece, pa je veći deo aktivnosti Saveta pre svega edukativnog karaktera, kako bi se ukazalo na to koliko je važno biti bezbedan u saobraćaju.

Dosadašnji rezultati nam pokazuju da je bilo uspeha i da je Grad Vranje na dobrom putu da ostvari cilj nacionalne strategije da do 2020. godine nema poginule dece, a da se broj povređene dece u saobraćajnim nezgodama prepolovi.

U cilju usvajanja ispravnih pravila ponašanja dece u saobraćaju na početku školske godine, Agencija je poklonila svakom đaku prvaku bukvar "Pažljivkova pravila", a Savet za bezbednost saobraćaja diskove sa crtanim filmovima "Pažljivko".

I u narednom periodu lokalna samouprava će podržavati ovakve aktivnosti - rekao je Tričković.

U ime Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije obratio se Radivoje Trifunović naglasivši da je ova predstava deo kampanje "Pažljivko" i da ima formu interaktivnog časa u kojem deca aktivno učestvuju, a u cilju usvajanja pravilnog ponašanja u saobraćaju od najranijeg uzrasta.

Predstavu su peti put u Vranju zajednički organizovali Savet za bezbednost saobraćaja grada Vranja i Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije.

Najnovije vesti