Pčinjska liga: Torpedo do vrha napunio mrežu Radničkog u gradskom derbiju

Torpedo 1973 sa 5:0 (0:0) potopio je ekipu Radničkog 2021, u 4. kolu Pčinjske okružne lige, koja je odigrana na Gradskom stadionu u Vranju.

Radnički 2021, koji je u gradskom derbiju bio formalni domaćin, nosio se u prvom poluvremenu sa ekipom Torpeda, s tim što je gost imao blagu inicijativu.

Na početku drugog poluvremena Radnički je mogao do vođstva, ali su šansu promašili.

Meč je po crvene krenuo naopačke posle greške njihovog štopera, koji se kao poslednji igrač odbrane upustio u driblinge i izgubio loptu, nakon čega je Torpedo poveo.

Usledio je raspad igre Radničkog, koji je za svega nekoliko minuta primio još tri gola.

Trener i kapiten Radničkog Dejan Osmanović rekao je posle utakmice za Vranje News da nije sramota izgubiti od boljeg protivnika, ali da boli način na koji se to dogodilo.

"Desilo nam se ono što se ne sme u fudbalu - da se posle primljenih golova igrači predaju i izgube volju za igrom.

Nadamo se da će naša ekipa izvući pouku i popraviti utisak u sledećem kolu", kaže Osmanović, koji je u ovom meču, iako najstariji igrač na terenu, pokazao zavidan nivo borbenosti.

Veoma dobru utakmicu u ovom kolu odigrala je ekipa Vihora iz Žbevca, koja je kao domaćin pobedila do ovog kola prvoplasiranog Ternocija iz Velikog Trnovca sa 2:1 (0:1).

Gosti iz Trnovca su rano poveli, već u drugom minutu.

Ali, to nije omelo Žbevčane u nameri da u ovom meču osvoje sva tri boda.

Vihor je na sve ili ništa krenuo u drugom poluvremenu.

Odličnom timskom igrom najpre su izjednačili preko najboljeg igrača i dosad najboljeg strelca prvenstva Nikole Kostića, da bi isti igrač u 88. minutu doneo sva tri boda Žbevčanma izvanrednim lobom sa tridesetak metara.

U ovoj utakmici, nakon jednog pogibeljnog starta, teže je povređen Stefan Stojanović, igrač domaćih sa brojem sedam, kome je slomljena ključna kost.

Taj start sudija nije okarakterisao ni kao običan faul.

Tim Vihora je u odličnoj formi.

Nakon poraza u prvom kolu u Alakincu, pobedili su na gostovanjima Mladost u Suvojnici i Torpedo u Vranju, a sada i Ternocija.

U ostalim utakmicama 4. kola OFK Pavlovac nadigrao je As-a iz Bujanovca i pobedio sa 1:0, Lugina i Mladost iz Suvojnice odigrali su u Preševu nerešeno 2:2, dok je OFK Alakince kao gost deklasiralo FSU Južnu prugu u Stublu sa 0:5.

Odložene su utakmice Čelik - Levosoje i Mladost Bosilegrad - BSK.

Posle četiri odigran kola na vrhu tabele je OFK Alakince sa maksimalnih 12 bodova iz četiri kola.

OFK Pavlovac na drugom mestu ima 10 bodova.

Od treće do šeste pozicije na tabeli su četiri tima sa po 9 bodova - Trnovac, BSK, Torpedo i Vihor.

Kompletnu tabelu pogledajte u nastavku.

Parovi 5. kola

Derbi 5. kola narednog vikenda odigraće OFK Alakince i FK Pavlovac, dve najbolje plasirane ekipe u ligi. Ostali parovi su: Mladost (S) - Južna pruga, Torpedo 1973 - Lugina, Trnovac - Radnički 2021, BSK - Vihor, Levosoje - Mladost (B) i Čelik - OFK As.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...