Pčinjska liga: Radnički gubio, preokrenuo, pa osvojio samo bod

Radnički 2021 iz Vranja odigrao je nerešeno 3:3 (1:2) sa Mladosti iz Bosilegrada, u utakmici 10. kola Pčinjske okružne lige koja je odigrana na Gradskom stadionu u Vranju.

Za Radnički su golove postigli Sale Azirović, Aleks Ajetović i Miljan Mikić.

U prvom poluvremenu gosti su bili nešto bolji i zasluženo vodili 1:2.

Ali je u nastavku Radnički bio superioran.

Ređale su se lepe akcije i šanse i šteta je što, posle preokreta i vođstva od 3:2, Vranjanci nisu uspeli da potvrde pobedu još nekim golom.

Kao što to obično biva, stigla ih je kazna, po mnogima nezaslužena jer je u 87. minutu sviran, po mnogima, nepostojeći penal, koji su gosti pretvorili u gol i odneli bod sa vranjskog stadiona.

Torpedo 1973, drugi vranjski tim u ovoj ligi, nije odigrao svoju utakmicu sa drugoplasiranim Ternocijem iz Velikog Trnovca, zbog bolesti nekolicine igrača koje je savladao virus.

Utakmica će se odigrati naknadno.

U ostalim utakmicama OFK Pavlovac je kao domaćin sa minimalnih 1:0 bio bolji od žbavačkog Vihora, dok je trećeplasirano OFK Alakince u istoimenom mestu kod Surdulice bez previše muka savladalo Levosoje sa 2:0.

Tri pobede u gostima u ovom kolu ostvarili su bujanovački OFK As koji se kao gost sa 2:5 trijumfovao nad Južnom prugom u Stublu, lider na tabeli BSK koji je sa 1:5 deklasirao Mladost u Suvojnici i Čelik iz Belog Polja koji je nadigrao Luginu u Preševu rezultatom 1:2.

BSK vodi na tabeli sa 27 bodova iz deset kola.

Trnovac, Alakince i OFK Pavlovac imaju po 22.

Kada je reč o vranjskim timovima, Torpedo 1973 je peti sa 18 bodova (i dve utakmice manje), a Radnički 2021 je deseti sa 10 bodova.

Na začelju su bosilegradska Mladost sa 5 bodova na dvanaestom mestu, trinaesti je OFK As sa 4, dok je Južna pruga i posle desetog kola bez bodova na poslednjem četrnaestom mestu.

Parovi 11. kola - dva derbija

U 11. kolu Pčinjske okružne lige biće odigrana dva derbija. Ternoci će na svom stadionu u Velikom Trnovcu dočekati OFK Pavlovac i biće to duel dva tima izjednačenih po broju bodova koji se nalaze na drugom i četvrtom mestu tabele. U Bujanovcu će igrati lider BSK i petoplasirani Torpedo 1973 iz Vranja. Ostali parovi su Levosoje - Mladost (S), OFK Alakince - OFK As, Čelik - Južna pruga, Mladost (B) - Lugina i Vihor - Radnički 2021.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...