Pčinjska liga: Pobeda Torpeda u Bosilegradu, Radnički izgubio od Alakinca

FK Torpedo 1973 u Vranju ostvario je prvi trujumf u novom šampionatu Pčinjske okružne lige, jer je u Boslilegradu bio bolji od domaće Mladosti od 0:1 (0:0), u utakmici drugog prvenstvenog kola.

Posle odlaganja utakmice sa Čelikom iz Belog polja u prvom kolu, Vranjanci su na teškom gostovanju u Bosilegradu, u tvrdoj utakmici sa veoma malo šansi i hendikepirani izostankom velikog broja fudbalera, ipak osvojili tri važna boda.

U prvom poluvremenu viđena je po jedna šansa na obe strane, u drugom je bilo i više prilika koje su se uglavnom završavale neefikasnošću napčadača oba tima.

Ipak, pri kraju utakmice, posle kornera Bogdanović je bio najviši u skoku i glavom sproveo loptu u mrežu domaćina za konačnih 0:1.

U izjavi za Vranje News, kapiten i trener Torpeda Predrag Ristić kazao je posle meča da je zadovoljan postignutim.

"Dobro je što smo prvenstvo otvorili pobedom na vrućem terenu.

Otišli smo sa veoma skraćenom rotacijom, ali smo disciplinom u igri došli do sva tri boda, što je najbitnije.

U narednom kolu dočekaćemo ekipu Vihora iz Žbevca, bićemo znatno kompletniji i želimo da sa tri boda nastavimo pobednički niz", rekao je Ristić za Vranje News.

Upravo je Vihor u ovom kolu odigrao odlično i pobedio suvojničku Mladost sa 0:3, dok je drugi klub iz Vranja u ovoj ligi Radnički 2021 poražen kao domaćin od OFK Alakinca (lane zonaša koji je ispao u Pčinjsku ligu) u pravoj fudbalskoj goleadi sa 3:4, iako je vranjski tim imao dva gola prednosti.

U prvom poluvremenu viđen je samo jedan gol i to u mreži gostiju, a strelac je bio Erdžan Hiseni.

Na 2:0 za Vranjance povisio je evrogolom Nikola Kadrijević.

No, gosti su ubrzo uspeli da izjednače na 2:2.

U igru je tada ušao trener Vranjanaca Dejan Osmanović i golom opet doveo u vođstvo Vranjance.

Ipak, došlo je do pada koncentracije u redovima domaćeg tima i gosti su uspeli da sa dva gola u dva minuta odnesu sva tri boda iz Vranja.

Trener Radničkog 2021 Dejan Osmanović kaže za Vranje News da je na Gradskom stadionu u Vranju viđen sjajan meč.

"Naša ekipa je i posle toga imala šanse, makar za bod, ali ostalo je 3:4.

Sjajna utakmica, mogli smo da slavimo, ali moramo reći da su i gosti bili sjajni", kazao je Osmanović.

Pavlovac je dočekao Levosoje i odigrao 1:1, BSK je u Bujanovcu sa 8:5 pobedio gradskog rivala OFK As-a, dok je Čelik kao domaćin u Belom Polju poražen od Ternocija iz Velikog Trnovca sa 1:2.

Lugina je u Preševu kao domaćin savladala FSU Južnu Prugu iz Stubla sa 3:0.

Parovi 3. kola

U 3. kolu Pčinjske okružne lige sastaće se FSU Južna pruga - Pavlovac, OFK Alakince - Lugina, Mladost (S) - Radnički 2021, Torpedo 1973 - Vihor, Ternoci - Mladost (B), BSK - Čelik i Levosoje - OFK As.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...