Pčinjska liga: Mineralac izbio na čelo tabele, vranjski klubovi polovično

Mineralac iz Vranjske Banje izdvojio se na čelu tabele Pčinjske okružne lige, nakon što je u 5. kolu rutinski savladao ekipu Pavlovca iz istoimenog sela kod Vranja sa 2:0.

Istovremeno, žbevački Vihor, lider prvenstva do ovog kola, izgubio je sa 3:2 od Čelika u Belom Polju i prepustio lidersku poziciju Banjčanima koji od starta lige imaju pet pobeda u pet kola.

Kada je reč o vranjskim timovima, u ovom kolu ceo plen osvojio je jedino Dinamo Jug, koji je trijumfovao na gostovanju poslednjeplasiranom Levosoju - bilo je 0:2.

Mladi tim FK Dinamo Vranje došao je samo do boda kao domaćin odigravši nerešeno 2:2 sa BSK-om iz Bujanovca na Stadionu Jumko u Vranju.

Gosti su poveli u prvom poluvremenu iz jedne kontre i nakon smušene intervencije odbrambene linije vranjskog tima, ali je Dinamo ubrzo uspeo da izjednači posle jednog solo prodora.

Međutim, Vranjanci do kraja nisu uspeli da dođu do pobede, a oba golmana još po jednom su vadili loptu iz mreže.

Za Dinamo su golove postigli Mihajlo Stevanović i Veljko Jevtić, a za BSK Nikola Milić i Slavoljub Dimić.

Vranjski Radnički 2021 je, po lepom vremenu i sjajnim uslovima za igru na Gradskom stadionu u Vranju, i pored vođstva, iznenađujuće poražen od gostujuće FSU Južne pruge iz Stubla, pretposlednjeg tima na tabeli, sa 1:2.

FK Torpedo 1973 iz Vranja izgubio je na gostovanju Mladosti u Bosilegradu sa 2:0.

Trener i kapiten vranjskog tima Predrag Ristić rekao je za Vranje News posle utakmice da je tim iz Bosilegrada, u fer i korektnoj utakmici, sa dobrom sudjenjem, zasluženo slavio.

"Mladost je velikom borbenošću, željom i htenjem iskoristila svoje šanse, za razliku od nas koji svoje prilike za gol nismo znali da realuzujemo.

Voljni momenat i disciplina u igri bili su nam na minimumu.

Mogli smo i morali prvi do gola, ali smo pokazali nespretnost i nerezonska rešenja u završnici, što se ponavljalo tokom cele utakmice.

Golovi koje smo primili su opet plod naših grešaka, odnosno nediscipline i neodgovornosti u igri.

Upravo ta nedisciplina, neodgovornost, nezalaganje, nešto je što se ponavlja već treću utakmicu i to je ono što me najviše brine.

Imamo i problem sa povređenim igračima, ali to ne može da bude alibi za poraz", rekao je Ristić za naš portal.

U sedmoj utakmici u okviru 5. kola Pčinjske lige Mladost je u Suvojnici kao domaćin porazila OFK AS iz Bujanovca sa 2:0.

Posle pet kola na tabeli se izdvojio Mineralac sa maksimalnih 15 bodova.

Po 12 imaju Vihor na drugom i SU Dinamo Jug na trećem mestu, dok na tabeli slede BSK i Torpedo 1973 sa po 10 bodova.

Poslenje je Levosoje bez bodova.

Parovi 6. kola: Derbi u Vranju

FSU Južna pruga - Pavlovac, BSK - Mineralac, Torpedo 1973 - Dinamo Vranje, Vihor - Levosoje, Dinamo Jug - Mladost (B), OFK AS - Čelik i Radnički 2021 - Mladost (S).

Najnovije vesti