Pčinja u subotu protiv Jedinstva za povratak u vrh tabele Zone Jug

Trgoviška Pčinja bi eventualnom subotnjom pobedom protiv Jedinstva iz Gornje Stopanje na stadionu u Trgovištu mogla da se vrati u vrh tabele fudbalske Zone Jug.

Pčinjani u sedmom kolu igraju u subotu od 15.30 časova, a u isto vreme u Nišu igraju dva prvoplasirana tima OFK Niš i Vranjska Banja (lider na tabeli zbog bolje gol razlike).

Pčinju bi pobeda nad Jedinstvom, gotovo je sasvim sigurno, odvela na drugo mesto na tabeli.

Pčinja je trenutno peta na tabeli sa 10, dok Pusta reka ima 11 bodova na trećoj poziciji, a tim iz Bojnika u subotu gostuje Balkanskom u Dimitrovgradu i jedino bi u slučaju pobede prestigao Pčinju ako trijumfuje i tim iz Trgovišta.

Na tabeli uoči 7. kola vodi Vranjska Banja sa 12 bodova, isto toliko ima i OFK Niš (uz slabiju gol razliku).

Mali derbi Pčinjskog okruga odigraće u nedelju u Bosilegradu domaća Mladost i Morava iz Vladičinog Hana.

Mladost je prikovana za dno tabele sa samo tri boda, dok Hančani drže šesto mesto na tabeli sa 10 bodova.

Ostale parove šestog kola i tabelu Zone Jug možete pogledati u grafičkim prikazima.

Zona Jug je jedna od ukupno jedanaest zonskih liga u fudbalu. Zonske lige su četvrti nivo ligaških fudbalskih takmičenja u Srbiji. Liga je formirana 2014. godine prilikom reorganizacije takmičenja četvrtog ranga na teritoriji Fudblaskog saveza regiona Istočne Srbije kada su umesto dotadašnjih Niške i Pomoravsko-timočke nastale tri nove zone - Zapad, Istok i Jug. Viši stepen takmičenja je Srpska liga Istok, a niži su tri okružne lige - Jablanička, Pirotska, Pčinjska, Kosovska, Kosovskopomoravska i Prva niška. Prvak lige ide direktno u Srpsku ligu Istok.

Najnovije vesti