Ozvaničena saradnja Pedagoškog fakulteta, pozorišta i KC Vlasotince

Pedagoški fakultet u Vranju i Pozorište Bora Stanković Vranje potpisali su u četvrtak sporazum, kojim je između ovih ustanova uspostavljena "dugoročna saradnja u oblasti kulture i obrazovanja, razvoja stvaralačke i umetničke delatnosti, unapređenja položaja mladih, učenika i studenata, očuvanja kulturno-istorijske baštine Srbije i očuvanja nacionalnog i kulturnog identiteta srpskog naroda".

Sporazum su u dekanatu Pedagoškog fakulteta u Vranju potpisali dekanica Dragana Stanojević i direktor pozorišta Nenad Jović.

"Na taj način je i formalno potvrđena saradnja između ovih ustanova, koja je uspešno razvijana i pre potpisivanja samog sporazuma", saopšteno je sa Pedagoškog fakulteta.

Istovremeno, sporazum o saradnji zaključen je i između vranjskog Pozorišta i Kulturnog centra Vlasotince, u čije ime je sporazum potpisao direktor Branislav Katić.

Prethodno su, u Vlasotincu, svoju saradnju potvrdili Kulturni centar iz ovog mesta i Pedagoški fakultet u Vranju. Tom prilikom, studenti Fakulteta su u pozorištu za sve zainteresovane građane Vlasotinca izveli predstavu pod nazivom „Borin svet“, u okviru promotivnih aktivnosti fakulteta.

"S ciljem realizacije potpisanih sporazuma, sporazumne strane će u narednom periodu dogovarati konkretne zajedničke aktivnosti, koje će za cilj imati poboljšanje položaja studenata i mladih i unapređenje stanja u kulturi i obrazovanju u Vranju i na jugu Srbije", objavljeno je sa Pedagoškog fakulteta.

Najnovije vesti