Ovo su predstavnice Vranja za takmičenje Srbija u ritmu Evrope

Marijana Stošić, učenica OŠ Predrag Devedžić u Vranjskoj Banji, te Anja Kafedžijska, učenica Gimnazije Bora Stanković, činiće pevački duet ekipe Vranja za naredno takmičenje Srbija u ritmu Evrope.

U plesnoj grupi za ovaj nastup našle su se srednjoškolke Teodora Bogdanović, Jovana Jovanović, Aleksandra Đorđević, Marija Sotirović i Jana Stošić.

Marijana Stošić i Ana Kafedžijska su, po oceni stručnog žirija, najbolje odgovorile zadatku u veoma jakoj konkurenciji talentovane dece iz svih škola sa područja grada.

Audicija je održana u Pozorištu Bora Stanković.

Imajući u vidu da je Vranje pobednik prošlogodišnje edicije takmičenja održanog u Vrnjačkoj Banji, lokalna samouprava preuzela je ulogu domaćina ove internacionalne manifestacije za 2020. godinu.

U ovom projektu namenjenom deci osnovnog i srednjoškolskog uzrasta biraju se takmičari talentovani za pevanje i ples, koji će na nekom od jezika evropskih zemalja predstaviti svoj grad ili opštinu.

Miloš Marković, umetnički diirektor programa Srbija u ritmu Evrope, istakao je u Vranju da su u ovo takmičenje uključene 24 lokalne samouprave koje predstavljaju evropske zemlje, uključujući Izrael i Australiju.

Prema propozicijama takmičenja, s obzirom na to da je Grad Vranje prošlogodišnji pobednik, tim iz Vranja predstavljaće Srbiju i izvodiće numeru na maternjem jeziku.

Najnovije vesti