Ovo su naj-čitaoci Gradske biblioteke u čitalačkoj sezoni 2023/2024.

Najvernija mlada čitateljka na centralnom odeljenju Biblioteke Bora Stanković u Vranju, u čitalačkoj sezoni 2023/2024, bila je učenica četvrtog razreda Kalina Marković na Dečjem odeljenju, dok je za najaktivnijeg čitaoca na odeljenju za odrasle nagrađen student Đorđe Glišović.

Na prigodnoj svečanosti u dvorištu Muzej kuće Bore Stankovića, na dan ustanove Biblioteke Bora Stanković u Vranju, nagrade im je uručio direktor te ustanove Zoran Najdić.

Kada je reč o isturenom odeljenju Gradske biblioteke u Donjem Vranju, kao najaktivniaj mlada čitateljka nagrađena je učenica 5. razreda Nastasija Mitić, dok je kod odraslih najčešće knjige pozajmljivala Elvira Veličković.

Kada je reč o isturenom odeljenju vranjske biblioteke u Vranjskoj Banji, najaktivniji čitaoci bili su Bojana Jovanović, učenica 3. razreda OŠ Predrag Devedžić, a kod odraslih medicinska sestra Jasmina Dimitrova.

Iz Odeljenja biblioteke u Vrtogošu nagrađen je čitalac Slobodan Stojiljković, učenik 3. razreda, u Rataju Ignjat Kostić, učenik 1. razreda, a kod odraslih Rade Stanković, penzionisani nastavnik srpskog jezika.

Ova ustanova je tokom 2023. godine upisala oko 3.500 članova.

Za nabavku novih naslova izdvojeno je oko 2 miliona dinara, delom od sredstava biblioteke, a većinom sredstvima resornog ministarstva i lokalne samouprave.

Biblioteka Bora Stanković u Vranju je u protekla dva dana priredila niz svečanosti povodom 145. rođendana najstarije ustanove kulture u Vranju.

Najnovije vesti