Ovo su dobitnici priznanja 31. januar povodom Dana grada Vranja

Specijalno javno priznanje 31. januar, povodom obeležvanja Dana grada Vranja, biće uručeno Draganu Stankoviću iz Vranja, penzionisanom glumcu Pozorišta Bora Stanković, u vidu diplome i novčanog iznosa od 100.000 dinara.

Ova odluka doneta je na svečanoj sednici gradskog parlamenta, nakon koje će početi svečanosti povodom Dana grada.

Osim o specijalnom doneta je odluka i o više javnih priznanja 31. januar, koje se dodeljuje u vidu diplome.

Ove godine Javno priznanje 31. januar dobiće najpre Muzička škola Stevan Mokranjac u Vranju, zbog izuzetnih rezultata u oblasti vaspitno–obrazovnoj delatnosti, uspehu učenika, vanrazrednoj aktivnosti, osavremenjavanju procesa nastave i drugih aktivnosti na planu unapređenja vaspitno-obrzovne delatnosti, kao i rezultata u oblasti kulture i novih kulturnih sadržaja.

Isto priznanje dobila je i Akademija tehničko-vaspitačkih strukovnih studija – Odsek u Vranju, zbog izuzetnih rezultata u vaspitnoj-obrazovnoj deltnosti, uspehu učenika, osavremenjavanju procesa nastave i drugih aktivnosti na planu unapređenja vaspitno-obrazovne delatnosti.

Takkođe i preduzeće Millennium team, zbog izrade i uspešne realizacije razvojnih projekata, privlačenja investicija, organizovanog delovanja na obrazovanju i usavršavanju radnika i premanentanog natprosečanog trenda rasta proizvodnje i usluga.

Javno priznanje 31. januar, u vidu diplome i novčanog iznosa od 50.000 dinara prema odluci će biti dodeljeno i pojedincima.

To je, najpre, Miomir Dejanović MiDej, učitelj u OŠ Svetozar Marković u Vranju, za izuzetne rezultate u vaspitno-obrazovnoj delatnosti, uspehu učenika, vanrazrednoj aktivnosti, osavremenjavanju procesa nastave i drugih aktivnosti na planu unapređenja vaspitno-obrazovne delatnosti.

Potom, Aleksandra Savić iz Vranja, nastavnica Muzičke škole Stevan Mokranjac Vranje, za izuzetne rezultate u vaspitnoj–obrazovanoj delatnosti, radu sa decom i drugim aktivnostima na planu unapređenja vaspitno-obrazovane delatnosti.

Treći dobitnik je Hadži Slobodan Bata Simić, za izuzetne rezultate na planu očuvanja i zaštite kulturnih dobara, razvoja i unapređenja kulture grada.

Priznanja će biti uručena 31. januara.

Na početku programa obeležavanja Dana grada, u Sportskoj hali u Vranju biće održan turnir u malom fudbalu.

Početak je zakazan za sredu u 16.30 sati.

Razrešen predsednik NO Uprave Banje

U radnom delu 32. sednice Skupštine grada, između ostalog usvojena je Odluka o promeni Poslovnika Skupštine grada Vranja i data saglasnost na Odluku o izmeni i dopuni Statuta JU Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite. Takođe, odbornici su usvojili Rešenje o prestanku funkcije Miodragu Cvetkoviću, zameniku lokalnog ombudsmana grada Vranja, kao i Rešenje o njegov ponovnom izboru na pomenutu funkciju. Usvojena su rešenja o otuđenju uz naknadu u novcu građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Vranja sa pojedinih katastarskih parcela i Rešenje o razrešenju predsednika Nadzornog odbora JP Uprava Banje Vranjska Banja, kao i Rešenje o izmeni i dopuni Rešenja o imenovanju predsednika i članova Nadzornog odbora ovog preduzeća.

Najnovije vesti