Ovo su dobitnici novinarske Nagrade Slađana Veljković

Novinarska nagrada Slađana Veljković za najbolji uređivački rad u lokalnim medijima ove godine pripala je Vranjanki Sanji Petrov, urednici portala Slobodna reč, saopšteno je iz Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) u Vranju.

Priznanje za najbolju reportažu dobio je novinar dnevnog lista Kurir Zoran Šaponjić, i to za reportažu "Radoje živi sam kao kurjak na ničijoj zemlji: Desi mi se i tuga, uhvati pa ne pušta, progovorio bih sa nekim riječ, a nemam sa kim".

Nagradu u kategoriji novinarski podvig dobila je novinarka Večernjih novosti Daliborka Alihodžić za reportažu "Počinje novi život: Ivica iz Zaplanjske Toponice kod Gadžinog Hana tri decenije posle punoletstva juče konačno dobio ličnu kartu".

Predsednica upravnog odbora CMTDO Jelena Stojković, organizator konkursa za dodelu ove novnarske nagrade, zahvalila se predsedniku žirija Momčilu Popoviću i članicama Ljubici Zdravković Džonov i Ljiljani Stojanović, učesnicima konkursa, kao i "svima onima koji pomažu da ime prerano preminule novinarke Slađane Veljković živi i podseća nas iz godine u godinu na visoke kriterijume koje je svima postavila".

"Prvi put ove godine grad Vranje je partner u ovoj priči i pomaže organizaciju dodele nagrade, te im se ovim putem zahvaljujemo na podršci, kao i prenoćištu "Park Gate" koje će ugostiti dobitnike", dodala je Stojković.

Ovogodišnji generalni sponzor je kompanija "Knauf Insulation" u Surdulici.

Novčane nagrade i statue dobitnicima će biti uručene 8. jula, na godišnjicu smrti Slađane Veljković, u 13 sati u velikoj sali Pozorišta Bora Stanković u Vranju.

Najnovije vesti