Ovo je program obeležavanja četvrt veka od NATO bombardovanja

Na dan obeležavanja četvrt veka od početka NATO bombardovanja 24. marta, u 11.55 sati biće održan komemorativni skup kraj spomen obeležja poginulima u ratnim sukobima od 1990. godine i tokom NATO agresije.

Kako je najavljeno iz Službe za odnose s javnošću grada Vranja, tom prigodom biće odata pošta, položeni venci i cveće i održan prigodan program.

Odmah nakon komemoracije, istog dana u Galeriji Narodnog muzeja biće otvorena izložba fotografija - svedočenje o stradanjima tokom 78 dana bombardovanja.

U nastavku dana, od 19 sati u Pozorištu Bora Stankovića biće prikazan film pod nazivom 33. ANĐELA o stradanju srpske dece tokom Drugog svetskog rata u logorima u Norveškoj.

Program obeležavanja trajaće do 12. juna, jer je tog datuma 1999. godine potpisan Kumanovski sporazum koji je označio kraj NATO bombardovanja tadašnje SRJ.

U međuvremenu biće održan Međunarodni humanitarni memorijalni maraton mira Sećanje na žrtve NATO agresije 1999. godine, kao i promocija knjige Spomenik autora Milosava Simovića.

Biće raspisan literarni konkurs za učenike viših razreda osnovnih škola i srednjoškolaca.

Najnovije vesti