Ovo je 20 proizvoda koje od danas u radnjama možete kupiti s oznakom - bolja cena

Niža cena dvadeset artikala sa oznakom bolja cena, među kojima su pileći parizer, jogurt, testenina, kupka i šampon za decu i odrasle, deterdžent i kafa, dogovorena je na sastanku ministra unutrašnje i spoljne trgovine Tomislava Momirovića i predstavnika maloprodajnih trgovinskih lanaca u petak i važiće od srede 13. septembra.

Ovi artikli za manje novca nego do sada moći će da se kupe do 31. decembra, piše Euronews Srbija.

Sastanak sa trgovcima zakazan je kako bi se razgovaralo o smanjenju marži, nakon „prozivki“ da su one previsoke i da usporavaju pad inflacije.

Ministar Momirović je na svom Instagram nalogu objavio spisak proizvoda sa nižom cenom, navodeći da su to mleko, jogurt, sir beli kriška, jabuke, krompir, testenina, pileće meso (trup), salama u omotu, bezalkoholni napici, kafa, hrana za bebe, šampon za bebe, kupka za bebe, dečije pelene, šampon za odrasle, kupka za odrasle, toalet papir, higijenski ulošci, deterdžent za pranje sudova i deterdžent za pranje veša.

Ovi proizvodi su, kako je naveo, deo akcije Bolja cena – cena za narod koja će trajati do 31. decembra 2023. godine, a kako bi potrošačim bilo lakše da ih nađu na policama i kupe oni će u u prodavnicama biti jasno označeni znakom bolja cena.

Momirović je dodao i da je osnovni cilj akcije da cene ovih proizvoda budu najniže ili među dve najniže u toj kategoriji u Evropi.

Prethodno je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao korpu sa proizvodima kojima će cene biti snižene, upoređujući ih sa sadašnjim.

Prema njegovim rečima u trgovinskim lancima će se od srede naći proizvodi sa oznakom „bolja cena: pileći parizer umesto 399 dinara, trebalo bi da košta 259,99 dinara, jogurt umesto 164,90 sada treba da ima cenu od 139,90 dinara, deterdžent za posuđe ne bi trebalo više da košta 126 već 69,99 dinara, dok bi cena špageta umesto dosadašnjih 75, sada trebalo da iznosi 49,99 dinara.

Takođe, najavio je da bi dugotrajno mleko od danas trebalo da košta 95 dinara umesto 109,9, dvolitarski sok od jabuke umesto 120 trebalo bi da košta 80 dinara, krompir 60 umesto 89 dinara, domaći začin 50 umesto 70 dinara, šampon za bebe 69,99 umesto 107,99 dinara, dok će kafa Dobro umesto dosadašnjih 139,99 dinara od danas moći da se pazari za 89,99 dinara.

Ponoš: Parizer ekonomija demonstracija manjka znanja i viška vlasti

Lider stranke Srbija Centar Zdravko Ponoš izjavio je da je predsednik Aleksandar Vučić, načinom na koji je najavio podelu para, demonstrirao manjak znanja i višak vlasti.

"Dva dana nakon usvajanja rebalansa budžeta, on odlučuje da podeli penzionerima pare kojih nema u tom rebalansu, pokazujući kako on razume ekonomiju i kako tumači svoja ovlašćenja. Problem je što veći deo njegovih birača to ne vidi dok im on preko parizer ekonomije skreće temu sa važnih pitanja", naveo je Ponoš.

Najnovije vesti