Otvoreni dan na Ekonomskom u Bujanovcu: Studiranje besplatno, uslovi savršeni, posao ekspresno

Vranje - Sva mesta koja su raspoloživa za upis na naš fakultet su budžetska, što znači da se školarina ne plaća i da je studiranje na Odeljenju subotičkog Ekonomskog fakulteta - Odeljenja u Bujanovcu besplatno, rekao je u ponedeljak prodekan Aleksandar Čučković, obraćajući se srednjkoškolcima završne godine koji su u okviru Dana otvorenih vrata bili gosti ove visokoškolske ustanove.

Veliki broj maturanata iz bujanovačke škole Sveti Sava, kao i srednjoškolci iz Srednje ekonomske škole u Trgovištu, došli su u pratnji profesora da se upoznaju sa studijskim programima i prednostima koje pruža studiranje na ovom fakultetu.

Čučković, koji je prodekan fakulteta za međunarodnu saradnju, rekao je da ovaj fakultet obrazuje studente za osam stidijskih profila.

"Pružamo jedan vrlo široki spektar znanja.

Međutim, uprkos tome što vas mi možemo naučiti mnogo čemu, pre svega morate vi naučiti sami sebe.

U skladu sa tim naš promotivni slogan ove godine je Uspehu se uči.

Da biste bili uspešni studenti i kasnije eksperti morate učiti, a sa druge strane morate sami sebe naučiti kako da budete uspešni.

Mi vam u tome možemo pomoći i ovo je nesvakidašnja prilika da u vašem okruženju imate ovakav fakultet, sa ovako dobrim uslovima za studiranje", potencirao je Čučković.

Promotivna kampanja za upis na ovaj fakultet traje već dva meseca, a sada se intenzivira.

Želja je da se potencijalni, budući studenti upoznaju sa prilikom i uslovima za studiranje.

Dražen Marić, profesor ovog fakulteta zadužen za promotivne aktivnosti, podsetio je bujanovačke maturante tokom Dana otvorenih vrata da je ovaj fakultet prisutan u Bujanovcu desetak godina.

"Prošle subote je u Subotici bio šef Misije OEBS-a za Srbiju kod nas u gostima i saopštio da je ovaj fakultet ocenjen kao najbolji pojekat OEBS-a prošle godine u Srbiji.

Samim tim imate, dakle, priliku da postanete deo nečeg velikog.

Biti maturant podrazumeva ozbiljan pritisak i donošenje nekih bitnih odluka u životu.

Da bi vam analiza i odlučivanje bili lakši, zato smo vas doveli ovde, da se upoznate sa našim fakultetom.

Meni je bitno da vam saopštim dve stvari - kod nas na fakultetu je diplomiralo više od 21.000 studenata, što govori u prilog tome da dugo radimo dobar posao i ljudi nam poklanjaju poverenje.

Drugi podatak o više od 4.000 studenata koji trenutno studiraju ukazuje da je jaka konkurencija", rekao je maturantima Marić.

On je, govoreći o mogućnostima koje se otvaraju studentima nakon studiranja kazao da fakultet o tome brine još tokom studija.

Ukazao je da je ova visokoškolska ustanova partner sa slobodnim zonama u kojima posluju svetski poznate firme, te da akademci, sprovodeći tamo praksu, imaju priliku da se još tokom studija pokažu kod poslodavaca.

Bogdan Matić, predsednik Đačkog parlamenta u Srednjoj školi Sveti Sava u Bujanovcu, rekao je novinarima prilikom posete da je njegov izbor upis dva fakulteta, a da je jedan od njih svakako Ekonomski fakultet Subotica - Odeljenje u Bujanovcu.

Svetlana Manasijević, profesorka srpskog jezika i književnosti u bujanovačkoj školi, rekla je da Dan otvorenih vrata maturantima mnogo znači jer se upoznaju sa kvalitetnim mogućnostima koje im se pružaju za dalje školovanje, i to u mestu u kome žive ili u neposrednoj okolini.

Iznoseći svoje iskustvo o studiranju na Ekonomskom fakultetu u Bujanovcu, studentkinja iz Vranja Teodora Nikolić kazala je da je za nju početna godina izuzetno uspešna, da su uslovi za studiranje više nego dobri, a da među studentima različitih nacija u ovoj multietničkoj sredini vladaju veoma dobri odnosi.

Ekonomski fakultet akreditovao je 90 mesta i prema studijskom programu sva mesta se finansiraju iz budžeta Republike Srbije.

Bujanovačko odeljenje Ekonomskog fakulteta Subotica funkcioniše od 2011, a nova zgrada svečano je otvorena krajem 2015. godine.

Najnovije vesti